Direct door naar content
Probeer rolstoeltennis bij meer dan 100 clubs in Nederland afbeelding nieuwsbericht

Probeer rolstoeltennis bij meer dan 100 clubs in Nederland

07 juli 2018

Zit jij in een rolstoel en heb je zin om een balletje te slaan? Met rolstoeltennis kun jij dan zeker al je energie kwijt. Het is een gezellige sport die je met andere 'rollers' kunt doen of tegen 'lopers'. Het mooie is: Nederland kent heel veel tennisverenigingen waar jij zo kunt beginnen met tennis.

Heb je nog niet zo'n balgevoel? Dat geeft niet, want dat krijg je vanzelf door veel te oefenen. Dat zelfde geldt voor het gevoel in je rolstoel. Dat zal in het begin even wennen zijn. Bij rolstoeltennis moet je namelijk veel draaien, keren, stoppen, weer draaien en snel naar het net om de bal nog te halen.

Omdat je dus wendbaar moet zijn op de tennisbaan is het aan te raden om in een speciale sportrolstoel te spelen. Die herken je aan de schuine stand van de wielen, die ervoor zorgen dat je veel sneller kunt reageren. Zo'n rolstoel is best duur in de aanschaf, zeker als je net begint. Bij een groot aantal verenigingen zijn sportrolstoelen beschikbaar gesteld door de Esther Vergeer Foundation. Dat is voor jou mooi, want dat kun je eerst een proberen of je het wat lijkt.

Bij rolstoeltennis is veel hetzelfde als bij lopend tennis. Zo gebruik je dezelfde tennisrackets. Veel spelers kiezen voor een lichter racket met een kleinere grip, omdat je bij het rollen over het veld zowel je racket als de hoepel van je rolstoel moet vasthouden. Daar krijg je trouwens vanzelf meer handigheid in, maar een paar grammetjes minder in je hand helpen daar natuurlijk wel bij.

Tennis kun je op allerlei ondergronden doen, zelfs met een rolstoel. Toch zul jij het lekkerst op gravel of hartcourt spelen, want dat rolt nu eenmaal beter. Kunstgras is bijvoorbeeld veel zwaarder om over te bewegen met je rolstoel door het zand tussen het gras.

Volgende week wordt in Oosterbeek een groot internationaal rolstoeltennistoernooi georganiseerd: de Windmill Cup. Je kan dan toppers in actie zien, maar je kunt op vrijdag 20 juli ook zelf een balletje slaan tijdens een clinic van Esther Vergeer! Een ideale gelegenheid om het rolstoeltennis eens uit te proberen. 

Rolstoeltennis is een populaire sport in Nederland. Bij meer dan 100 tennisverenigingen kun je ook terecht voor speciale rolstoeltennistrainingen. Benieuwd naar het aanbod bij jou in de buurt? Bekijk het hier.

Fotografie: Mathilde Dusol

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling

Thijs van den End: “Maak de sprong in het diepe”

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking