Direct door naar content
5 rolstoelroutes in het Oosten van het land afbeelding nieuwsbericht

5 rolstoelroutes in het Oosten van het land

12 juli 2018

Wil jij met dit mooie zomerse weer in je rolstoel ook van de natuur genieten? Dat kan op heel veel plekken in Nederland. Daarom laten we je regelmatig rolstoelvriendelijke paden en routes zien. Dit keer vijf routes in het Oosten van Nederland.

1. Bergherbos Montferland
Het Bergherbos is een natuurgebied dat op een stuwwal tussen 's Heerenberg, Doetichem en Didam ligt. Doordat het wat hoger ligt kun je het al van ver zien liggen. Vanaf Uitspanning 't Peeske in Beek (gemeente Montferland) kun je een paar hoogtepunten meepakken van dit mooie gebied op een rolstoelvriendelijk pad. Deze rondwandeling is 2 km lang en door de vergezichten in alle seizoenen de moeite waard.

2. Landgoed Hagen
Iets ten Noorden van die route kun je in de buurt van Doetinchem over het Landgoed Hagen een mooie rolstoelroute doen. Je kunt hier onderweg allerlei bijzondere planten en dierensoorten zien. Zo kom je langs graslanden die door koeien worden begraasd, poeltjes met salamanders en kikkers. Je eindigt langs een vlinderbaan: een stuk tussen akkers en heide waar dagvlinders en vleermuizen graag komen.

3. De Colckhof
Net onder Zwolle kun je bij het plaatsje Heino een mooie wandelroute maken rond een landhuis. Vanaf de parkeerplaats kun je gelijk beginnen met het volgen van blauwe genummerde paaltjes. Je kunt hier kiezen voor een korte route langs het landhuis of een wat langere route rond het weiland.

4. De Borkeld
Tussen Markelo en Holten kun je op twee verharde paden het natuurgebied De Borkeld ontdekken. Je hebt daar een route over het Elsenerveld waarbij je door bos, langs heide en een schaapskooi komt. Deze route is niet lang, maar als je zin hebt kun je natuurlijk ook twee rondjes maken. Een tweede keer zie je toch weer andere uitzichten en natuur.

5. Boswachterij Ruinen
Noordelijker kun je in het Drentse Ruinen (tussen Hoogeveen en Meppel) een mooie korte rolstoelwandeling maken over uitgestrekte heidevelden en 'woeste gronden'. Deze route is 2 km lang.

Download ons gratis e-book met 12 rolstoelroutes

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: