Direct door naar content
Clinic in Heerde startschot voor steeds meer G-skating! afbeelding nieuwsbericht

Clinic in Heerde startschot voor steeds meer G-skating!

17 augustus 2018

Tijdens het WK inline & freestyle skaten in juli in Heerde stond één middag volledig in het teken van G-skating. Op initiatief en ook op de piste van Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV), in die week het officiële WK-parcours, waren zo veel mogelijk mensen met een beperking welkom om de sport zelf te proberen.

SKOV, die een clinic als deze ook al eens organiseerde tijdens het EK in 2016, had enkele professionele inline-skaters opgetrommeld om te assisteren. Onder andere Ingmar Bergsma, Kelly Schouten, Margo van de Merwe, Ruurd Dijkstra en Marthijn Mulder, gaven acte de présence. Het werd een geslaagde dag waarop vooral het plezier in de sport en gezelligheid voorop stonden.

Voor wie er zelf niet bij was op die dag maar G-skating zeker een keer wil uitproberen, is er goed nieuws. Want als het aan SKOV ligt, is het een startschot voor nog veel meer initiatieven. Eén van de doelen van de clinic was om skateliefhebbers met een beperking enthousiast te maken voor de sport, zodat SKOV in 2019 een G-trainingsteam kan oprichten. “In september willen we twee gratis trainingsavonden organiseren. Dat is hopelijk de opmaat naar een nieuwe trainingsgroep waar we na de winter mee willen beginnen”, zegt Ada Stoel van de club.

En als het aan Stoel ligt, is het trainingsteam weer een manier om de hele sport een duwtje in de rug te geven. “Zowel fysiek als mentaal brengt sporten enorm veel voordelen”, aldus Stoel. “Dus wil je als vereniging een zo breed mogelijk aanbod hebben, ook G-skating. Als wij skaters met een beperking door ons trainingsteam kunnen helpen is dat hartstikke mooi!”

De hoop is ook dat door dit soort initiatieven G-skating steeds populairder wordt en dat het op steeds meer locaties beschikbaar is. Wil je het zelf proberen? Dat kan bijvoorbeeld ook in Zeist. Schaats- en inline-vereniging Zeist heeft een wekelijkse groep voor kinderen en jongeren die willen G-skaten. En bij Medemblik Inline-skating is er ook ruimte voor G-skating. Daar wordt bekeken hoe makkelijk het je af gaat en kan het zomaar zijn dat je met de reguliere trainingen mee mag doen!

Is G-skating gevaarlijk? Nee, dat niet. Ja, je kunt vallen, net als op ijs, maar je bent ook goed beschermd op knieën, ellebogen en je draagt een helm. Mocht je een keer onderuit gaan, dan is het vaak een kwestie van opstaan en het nog een keer proberen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: