Direct door naar content
Met de stille bewegingen bij Chi Kung kun jij de hele wereld aan afbeelding nieuwsbericht

Met de stille bewegingen bij Chi Kung kun jij de hele wereld aan

23 augustus 2018

Kan jij wel wat nieuwe energie gebruiken, maar weet je niet waar je dat vandaan moet halen? Dan kun je misschien wel een boost halen uit de Chinese gevechtskunst Chi Kung. Het gaat bij deze sport om ontspanning en het laten stromen van energie. 

Chi Kung? Dat klinkt ingewikkeld. Maar als je weet waar deze twee woorden voor staan wordt al veel duidelijk. 'Chi' betekent energie en 'Kung' betekent beoefenen of ontwikkelen. Gecombineerd ben je bij Chi Kung aan het 'werken met energie'. Het wordt ook wel 'energietraining' genoemd. 

Het is eigenlijk vooral een verzamelnaam van oefeningen die je helpen je energie te laten stromen. Deze oefeningen worden ook gebruikt bij Tai Chi. Doordat je bij Chi Kung gebruik maakt van stille lichaamshoudingen en soms ook hele kleine bewegingen met je handen kun je dat met een beperking ook goed doen. Er zijn zelfs oefeningen waarbij je helemaal niet hoeft te bewegen en meer met je ademhaling bezig bent. Als je bijvoorbeeld door een amputatie een arm of een been mist kun je de oefeningen nog altijd doen. Ook zittend in een rolstoel kun je prima Chi Kung oefeningen doen. 

Het gaat bij Chi Kung niet zo om het perfect uitvoeren van een beweging. Het gaat er vooral om dat je bewust wordt van de beweging die je maakt en je ademhaling. Het doel daarvan is dat je het eerder doorkrijgt als je spanning vasthoudt in je lichaam. Daardoor leer je hoe je beter en dieper kunt ontspannen. Het is vooral gericht op het laten stromen van energie door je lichaam. Dat klinkt misschien wat vaag, maar als je na een serie oefeningen helemaal ontspannen bent voel je wel wat daar mee wordt bedoeld. Je hebt dan echt het gevoel dat je alles aan kunt! 

Ben je benieuwd naar deze rustgevende beweegvorm? Bekijk dan hier naar het aanbod waar je Chi Kung of Tai Chi kunt uitproberen.
 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Nederlands rolstoelhandbalteam zoekt talent!

Sporters warmen zich op voor Special Olympics

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: