Direct door naar content
Maak een wandeling en voel je fitter en creatiever afbeelding nieuwsbericht

Maak een wandeling en voel je fitter en creatiever

11 september 2018

Zit jij veel binnen? Dan is het de hoogste tijd om een wandeling te gaan maken. Een lunch- of avondwandeling is namelijk de perfecte activiteit om even buiten te zijn. Door een korte wandeling voel je je niet alleen fitter, je wordt ook creatiever! Dat geldt natuurlijk ook voor een wandeling in een rolstoel.

Een korte wandeling is in ieders dagschema in te passen: naar je werk of school, tijdens de lunch of na het avondeten. Een wandeling is geen intensieve activiteit, maar dat maakt het niet minder gezond. Uit allerlei onderzoeken komt naar voren dat tijdens een ommetje stofjes vrijkomen die je helpen je gelukkiger te voelen.

Dat geluksgevoel komt door dat je tijdens een wandeling buiten lekker daglicht pakt. Dat hebben wij mensen ook hartstikke nodig. Door de zon maakt je huid trouwens ook vitamine-D aan. Die vitamine heb je nodig voor sterke botten en spieren, maar is ook belangrijk voor een fit brein.

In die zin is een wandeling overdag nog beter dan 's avonds. Maar er zijn nog meer voordelen, want wist je bijvoorbeeld dat je van een wandeling ook creatiever wordt? Echt een wetenschappelijk experiment bleek namelijk dat mensen die een wandeling maken tussen het werk, beter zijn in oplossingen bedenken. Goed om te weten als je even vastloopt in je werk!

Een wandeling is daarnaast het ideale moment voor goede gesprekken met een vriend of je partner. Samen zwijgen kan soms trouwens helemaal niet verkeerd zijn. Dan geniet je samen van de natuur en kun je daar weer over praten.

Voor jou is wandelen misschien minder vanzelfsprekend door je beperking. Het mooie aan wandelen is dat je dat op je eigen snelheid en niveau kunt doen. Het hoeft dus helemaal niet lang te zijn om al een gunstig effect te hebben. Als je in een rolstoel zit kun je erop uit gaan met je rolstoel. Nederland heeft allerlei rolstoelvriendelijke paden en routes.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: