Direct door naar content
Daag je klasgenoten uit voor de 10@10 Challenge! afbeelding nieuwsbericht

Daag je klasgenoten uit voor de 10@10 Challenge!

14 september 2018

Bewegen is gezond en vooral heel erg leuk! Toch bewegen veel kinderen nog te weinig. Wereldkampioen Kickboksen Rico Verhoeven wil daar verandering in brengen door jou op school uit te dagen voor zijn 10@10 Challenge. Krijg jij jouw klas zover om 10 minuten lang te bewegen?

Bij de 10@10 Challenge worden alle basisschoolkinderen uitgedaagd om op woensdag 26 september precies om 10 uur 's Ochtens 10 minuten te bewegen op school. Het maakt niet uit of je dat binnen in de klas doet of buiten op het schoolplein, als je maar beweegt! Hoe gaaf is het om daar met je klas tegelijk met heel veel andere scholen in Nederland aan mee te doen!?

Als je een beperking hebt kun je natuurlijk ook meedoen aan deze challenge. Zit je in een rolstoel dan kun je bijvoorbeeld ook kleine rondjes op het schoolplein rijden of gooi een bal over naar een vriendje of vriendinnetje. Zo kun jij aan je klasgenoten laten zien dat jij ook net als andere kinderen lekker kunt bewegen.

Dus waar wacht je nog op? Je kan nu alvast met de juf of meester jouw klas inschrijven. Dan krijg je een mooie digitale toolkit met posters van de 10@10 Challenge om in de school te hangen en een quiz met vragen over bewegen als warming-up voor 26 september.

In dat pakket zit ook een video van kickbokser Rico Verhoeven, waarin hij een Winners Workout geeft om mee aan de slag te gaan bij de 10@10 Challenge. Wat extra gaaf is: als je meedoet aan de challenge kun je een spierballen workout van Rico Verhoeven voor de hele school winnen.

Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek. Doe je ook mee? Let’s #BeActive.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling

Thijs van den End: “Maak de sprong in het diepe”

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking