Direct door naar content

HandbikeBattle

De 10e editie is op 27 juni 2024

 

De HandbikeBattle is een unieke handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Het draait bij de HandbikeBattle allemaal om de beklimming van de Kaunertaler gletsjer in Tirol, Oostenrijk. Dat is een klim van 20 km met een hoogteverschil van 867 meter. De deelnemers gaan op armkracht in een handbike naar boven. Aan de HandbikeBattle doen sporters van allerlei niveaus mee: sommige gaan voor de snelste tijd en voor anderen is vooral het halen van de finish hun sportieve uitdaging. Je kunt als team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer meedoen met de Battle. 

Uniek Sporten is trotse hoofdpartner van de HandbikeBattle. Dit jaar vindt de 10e editie van dit unieke evenement plaats op 27 juni.

"Meedoen aan de HandbikeBattle was voor mij de bevestiging dat je met de juiste motivatie alles kan. Welk ziektebeeld je ook hebt.”

Een handbike via Uniek Sporten Hulpmiddelen 

Zie jij zo'n uitdaging als de HandbikeBattle ook wel zitten, maar beschik je niet over een handbike? Dan kan Uniek Sporten je wellicht helpen. 

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een handbike is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Onacceptabel vinden we dat. Daarom hebben we met steun van het ministerie van VWS Uniek Sporten Hulpmiddelen opgezet, zodat we jou kunnen helpen. 

We kunnen je helpen bij de financiering van een handbike en we bieden ook de mogelijkheid om een handbike eerst uit te proberen. Via Uniek Sporten Uitleen kun je gratis 4 maanden lang een hulpmiddel lenen.

Interesse in hulp bij financiering van een handbike?

Bekijk de mogelijkheden

Vind je Unieke Sport

  Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
   Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
    Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen

    Programma van:

    Partners: