Direct door naar content

Handbikes

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Een handbike is een fiets die je aandrijft met armkracht. Je kunt ze verdelen in twee types: de aankoppelbare handbike en de vastframe handbike. De aankoppelbare handbike bestaat uit een voorwiel en handtrappers, die je koppelt aan je rolstoel. Dit type handbike wordt gebruikt om je wat sneller te kunnen verplaatsen en om recreatief te sporten en bewegen en is ook beschikbaar met elektrische ondersteuning. Het voordeel van de aankoppelbare handbike is dat je geen transfer hoeft te maken van rolstoel naar fiets.
De vastframe handbike is een sportiever model en bedoeld om langere afstanden af te leggen en hogere snelheden te bereiken. De fiets bestaat uit 3 wielen (1 voor en 2 achter) en ligt dicht bij de grond. Binnen dit type handbike, heb je nog verschillende varianten. Je kunt bijvoorbeeld liggen in de handbike, maar er zijn ook varianten waarbij je op je knieën zit.

Via Uniek Sporten Hulpmiddelen helpen we je graag met financiering van een sporthulpmiddel! Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat je wilt. Maak dan 4 maanden gratis gebruik van Uniek Sporten Uitleen.

Aanschaf Uitleen

Leveranciers

Medipoint

Welzorg

Mobility Products B.V.

Freriks aanmeetservice

RD Mobility

TNS Revalidatie Service

Wings Technology

RevProdukten BV

Frontline Handbikes

BerkelBike

Stichting BEN (Basketball Experience Nederland)

Pom Revalidatietechniek B.V.

Mobiliteit&Sport

Basic Activering B.V.

Meyra Retail & Services B.V.

Programma van:

Partners: