Direct door naar content

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Aanschaf of uitleen van sporthulpmiddelen

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Onacceptabel vinden we dat. Daarom hebben we met steun van het ministerie van VWS Uniek Sporten Hulpmiddelen opgezet. Dat biedt ons de mogelijkheid om jou te steunen.

Hoe werkt het?

Hulpmiddel passen en offerte maken
Financiering aanvragen bij de WMO, Zvw of Wlz
Eigen bijdrage of crowdfunden
Je kunt gaan
sporten of bewegen
Lees meer over hoe het werkt

Aanschaf

85% van het bedrag via ons
15% eigen bijdrage met een maximum van 250 euro

Hulpmiddelen aanschaffen

Uitleen

Advies over gebruik en 4 maanden gratis te proberen
 

Hulpmiddelen lenen

"Doordat ik nu een eigen basketbalrolstoel heb, kan ik sporten wanneer ik dat wil"

Vraag financiering aan

Kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw) of Wet Langdurige Zorg (Wlz) geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is je aanvraag afgewezen, dan dien je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag in voor de financiering ervan. In de regel is het zo dat als we een aanvraag goedkeuren, we 85% van het benodigde bedrag toekennen. De overige 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Dit bedrag kun je zelf betalen of ophalen met crowdfunden. Crowdfunden kan op ons eigen platform. Bekijk hier de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Via uitleen eerst uitproberen

Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat je wilt en eerst een sport wil uitproberen. Dat kan natuurlijk ook. Maak dan gebruik van Uniek Sporten Uitleen. Je krijgt 4 maanden de tijd om een sporthulpmiddel (gratis) uit te proberen. Het sporthulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen, en je krijgt advies over het gebruik ervan. Kijk op Uniek Sporten Uitleen. Onze uitleen service is helaas nog niet in iedere gemeente actief. Selecteer jouw gemeente om te kijken of Uniek Sporten Uitleen beschikbaar is in jouw gemeente. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met de sportconsulent uit jouw regio.

Zij gingen je voor

Moeder van Signe

"Binnen twee maanden hadden we de elektrische rolstoel in huis. Een stoel van 18.000 euro die op 250 euro na gefinancierd is door de Gemeente en Uniek Sporten. Soms geloof ik het nog steeds niet en denk ik dat er iets verkeerd is gegaan. Ik ben in ieder geval ongelooflijk dankbaar. Mijn dochter kan weer meedoen!"

Brenda

"Van een driewieler kan ik niet vallen. Dat scheelt de wereld. Ik ben zo dankbaar. Mijn leven is weer op gang gekomen. Ik sport nu aan alle kanten door Uniek Sporten. Ik zwem en ik roei weer en ik ga er heen op mijn fiets. Of ik maak een tochtje langs De Rotte naar Oud Verlaat. Dat is zo mooi, dat is genieten. En tegelijkertijd blijf ik lekker in conditie."

Nicky

"Je bent al snel 5000 euro kwijt, maar Uniek Sporten Hulpmiddelen betaalde 85% van het bedrag. Dat was geweldig. De laatste 15% hebben we met crowdfunden ook via Uniek Sporten opgehaald. Binnen drie dagen hadden we het geld binnen. Ik heb nu een sportrolstoel met een kniezit. Ik ga er beter door hockeyen. Ik ben veel wendbaarder en heb een groter bereik. Daarnaast is sporten gewoon lekker. Ik word er gelukkig van."

Programma van:

Partners: