Direct door naar content

Dynamic tennis met een beperking

Dynamic tennis is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het wordt gespeeld op het binnenste veld van een badmintonveld en de oude spelregels van tafeltennis worden aangehouden. Het spel is hierdoor met name aantrekkelijk om in dubbelspel te spelen. Het racket is extreem licht net als de bal. Spelers kunnen hierdoor behendig, snel en met veel effect spelen. Er is geen kracht nodig om de bal te slaan. Door de lichte materialen is deze sport ideaal voor mensen met weinig (arm)kracht of mensen die blessuregevoelig zijn. Omdat kracht geen rol speelt bij Dynamic tennis kunnen mannen en vrouwen gemengd met en tegen elkaar spelen. Het is een toegankelijke, spannende sport voor jong en oud. Vanwege de lage impact kan het spel tot op late leeftijd gespeeld worden, er is dan ook veel animo onder senioren.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor dynamic tennis bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR DYNAMIC TENNIS

Dynamic Tennis Bond Nederland

De Dynamic Tennis Bond Nederland is de bindende factor tussen de dynamic tennis verenigingen. De bond levert o.a. spelmaterialen, ondersteunt bij het opstarten, organiseert kampioenschappen en geeft advies.

Programma van:
Partners: