Direct door naar content

Schermen met een beperking

Uniek sporten

Schermen is een tactische en sierlijke vechtsport. Twee schermers nemen het tegen elkaar op in een duel waarin beide spelers een floret, sabel of degen gebruiken om elkaar aan te vallen. Het is niet de bedoeling om je tegenstander te verwonden, er wordt dan ook niet hard met de wapens geslagen. Het is wel de bedoeling om je tegenstander te slim af te zijn met schijnbewegingen en tactiek. Je moet als schermer constant aandacht hebben voor de bewegingen van je tegenstander, hierdoor ontstaat een spannend duel waarin inzicht, concentratie en reactievermogen centraal staan. Schermen is een sport voor jong en oud en is zeer toegankelijk, deze sport kan namelijk zowel staand als zittend beoefend worden. Rolstoelschermen wordt bij steeds meer schermverenigingen aangeboden.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te schermen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR SCHERMEN

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) bestaat als 'vereniging van verenigingen' uit meer dan 70 verenigingen, met meer dan 2.800 aangesloten schermers. De KNAS heeft als missie: "Nederland laten schermen: veel, vaak, lang, goed en met plezier."

Programma van:
Partners: