Direct door naar content

Hulpmiddelen

Voor sommige aangepaste sporten is een bijzonder hulpmiddel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een sportrolstoel. Een sportrolstoel wordt naast een ‘gewone’ ADL-rolstoel verstrekt door de gemeente via speciale regelingen. Een voorziening kan ook verstrekt worden als vervoersvoorziening, bijvoorbeeld een tandem of handbike. Overleg met je gemeente welke mogelijkheden er zijn voor verstrekken of uitleen van een hulpmiddel. Je kunt voor ondersteuning ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio. 

Via uitleenservice Wheels2Sport kun je ook verschillende sportrolstoelen en handbikes lenen voor maximaal zes maanden. De handbewogen sportrolstoelen zijn geschikt voor basketbal, tennis en badminton maar ook dansen, tafeltennis en boogschieten. Elektrische sportrolstoelen worden vooral ingezet bij e-hockey. Met een leenrolstoel kun je meerdere sporten uitproberen voordat je een definitieve keuze maakt en zelf een voorziening aanschaft. 

Vanuit  Wheels2Sport krijg je advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op jouw wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Voor het lenen geldt een bijdrage van (ongeveer) 10 euro per maand. Op dit moment is Wheels2Sport beschikbaar voor inwoners van de provincie Noord-Holland. In de toekomst zal het op meerdere locaties landelijk aangeboden worden. Op deze pagina houden we je daarover op de hoogte!

×

Zoeken