Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Soms is een hulpmiddel nodig om te kunnen sporten of bewegen. Een voorbeeld hiervan is een sportrolstoel. Een sportrolstoel wordt door de gemeente eventueel verstrekt naast een 'gewone' rolstoel. In sommige gevallen wordt een tandem of handbike verstrekt als vervoersvoorziening, maar dit is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Overleg met je gemeente welke mogelijkheden er zijn voor verstrekken of uitleen van een hulpmiddel. Je kunt voor ondersteuning ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio.

Bij de uitleenservice Wheels2Sport kun je verschillende sportrolstoelen en handbikes lenen voor maximaal zes maanden. Onder meer sportrolstoelen voor basketbal, tennis en badminton maar ook handbewogen rolstoelen voor dansen, tafeltennis en boogschieten en elektrische rolstoelen voor onder meer e-hockey. Zo kun je meerdere sporten uitproberen voordat je een definitieve keuze maakt. Je krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op jouw wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Voor het lenen geldt een bijdrage van (ongeveer) 10 euro per maand. Op dit moment is Wheels2Sport beschikbaar voor inwoners van de provincie Noord-Holland. In de toekomst zal het op meerdere locaties landelijk aangeboden worden.

Selecteer je gemeente
×