Direct door naar content
De voordelen van wandelen op een rijtje afbeelding nieuwsbericht

De voordelen van wandelen op een rijtje

12 februari 2019

Sport en bewegen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wandelen is bijvoorbeeld ook een hele gezonde activiteit en met wat aanpassingen is het ook voor bijna iedereen mogelijk. Zit je bijvoorbeeld in een rolstoel dan kun je een rondje rollen ook een wandeling noemen. We zetten de voordelen van wandelen voor jou op een rijtje.

1. Lekker in de natuur
Ben jij graag in de natuur? Dan is wandelen de perfecte activiteit, want met een wandeling kun je bossen, duinen, polders en heuvels die Nederland kent goed verkennen. De zuurfstof

2. Goed voor je lichaam
Wandelen heeft meerdere voordelen voor je lichaam. Zo versterk je door te wandelen je botten, kraakbeen blijft mooi dik en stevig en je spieren blijven sterk. Daarnaast is wandelen ook goed voor je bloeddruk en verbeter je er ongemerkt ook nog je conditie mee. Wandelen heeft ook als voordeel dat je je stofwisseling wordt gestimuleerd.

3. Goed voor je humeur
Door al die gezondheidsvoordelen gebeurt nog iets positiefs tijdens het wandelen: er komen namelijk stofjes vrij die zorgen dat je humeur verbetert. Heb je een slechte bui, laat je dan gewoon even meesleuren voor een kleine wandeling en je zult zien dat je helemaal opknapt!

4. Gezellig
Wandelen is ook heel erg gezellig als je het met anderen doet. Tijdens het wandelen kun je ook lekker kletsen of alvast nadenken wat jullie gaat eten of drinken als beloning na de stevige wandelen. Er bestaan in Nederland ook veel wandelclubs waar je je bij kunt aansluiten. Benieuwd naar een club bij jou in de buurt? Kijk hier eens.

5. Ook in een rolstoel
Het mooie van wandelen is dat het ook kan als je in een rolstoel zit. Dan noemen we het rolstoelwandelen. Nederland kent vrij veel gebieden waar speciale paden vlak zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers. We hebben hier op Uniek Sporten regelmatig routes laten zien die leuk zijn met je rolstoel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de routes in de buurt van Utrecht.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: