Direct door naar content
De lente is begonnen! Dit zijn de leukste buitensporten afbeelding nieuwsbericht

De lente is begonnen! Dit zijn de leukste buitensporten

20 maart 2019

De lente is officieel begonnen! Dat betekent dat je weer lekker buiten kunt sporten. Misschien vraag jij je af: welke sport moet ik dan doen? Hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste buitensporten voor jou.

Buiten sporten is natuurlijk veel leuker dan binnen in een hal. Als je in de buitenlucht kunt sporten is dat soms ook nog gezonder, want je krijgt meer zuurstof en van zonlicht krijg je ook extra energie. Hop naar buiten dus! 

Om je wat inspiratie te geven zetten we de 10 leukste sporten voor jou op een rijtje: 

Wielrennen
Wil je lekker de wind door je haren voelen? Stap dan op een handbike, racefiets of anders aangepaste fiets. Wat leuk is aan deze sport: voor bijna elke beperking bestaat wel een optie. Kijk hier naar wielerclubs bij jou in de buurt. 

Skeeleren skaten 
In de winter kun je schaatsen en de in de zomer kun je skeeleren en skaten. Nederland kent best veel clubs met asfaltbanen. Kijk hier naar het aanbod.

Atletiek
Bij atletiek ben je altijd buiten en kun je ook kiezen uit allerlei onderdelen. Ben je een hardloper dan kun je in het bos, op de weg of op het asfalt lekker rennen. Maar er zijn nog veel meer onderdelen die je bij een club bij jou in de buurt kunt uitproberen.  

Golf
Golf is natuurlijk een echte buitensport. In een groene en rustige omgeving sla jij lekker een balletje en wandel je naar de volgende hole. Kijk hier waar dat kan. 

Kanovaren
Ben je liever op het water aan het sporten? Denk dan eens aan kanovaren! In een aangepaste kano kun je verschillende mooie natuurgebieden en plassen ontdekken terwijl je lekker actief bent. Bekijk hier het aanbod. 

Dit zijn maar vijf leuke sporten die je buiten kunt doen, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. Kijk in onze sportzoeker voor alle sporten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: