Direct door naar content
Sport van de week: Boccia afbeelding nieuwsbericht

Sport van de week: Boccia

25 augustus 2019

Is een uitdaging waarbij opperste concentratie is vereist echt iets voor jou? Dan is het tijd om Boccia eens te proberen! Boccia is een Paralympische sport voor mensen met een motorische beperking. Het mikspel lijkt op jeu de boules en is toegankelijk voor iedereen.

Boccia, ook wel uit te spreken als Botsja, wordt met name gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekten, dwarsleasies of andere motorische beperkingen. Je kunt de sport individueel of in teamverband (met teams van twee of drie personen) beoefenen. 

Blauwe en rode ballen
Het doel van de sport is om jouw blauwe of rode ballen zo dicht mogelijk bij de witte bal te gooien. Het spel wordt doorgespeeld tot alle gekleurde ballen, zes van elke partij, zijn gespeeld. Na een complete ronde wordt de score opgenomen. Dankzij hulpmiddelen kunnen ook spelers met onvoldoende gooikracht de sport beoefenen. 

Internationale sport
Boccia is een internationale sport waarbij je kunt meedoen aan diverse Europese- en wereldkampioenschappen. Sinds 1984 is Boccia een Olympische sport en in 2016 ging er zelfs een Nederlandse ploeg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Daniel Perez won toen zelfs een zilver medaille! Nederland behoort met Boccia met recht dus tot de beste landen in de wereld! 

Probeer het zelf!
Wil je Boccia eens uitproberen? Kijk dan eens naar het overzicht met verenigingen bij jou in de buurt

Meer informatie over deze sport kun je ook vinden op www.boccia.nl of bekijk onderstaand filmpje eens: 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Pak jij de bal op? Begin met rolstoelhandbal!

Kom even helemaal tot rust met yoga

Rolstoeltennis kun je nu gewoon proberen!