Direct door naar content
Dit zijn de finalisten in de categorie ‘Lichamelijk’ afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de finalisten in de categorie ‘Lichamelijk’

07 oktober 2019

De finale van de Uniek Sporttalent Verkiezing 2019 is geopend! Hoog tijd voor een voorstelrondje in de categorie lichamelijke of zintuigelijke beperking. In deze finaleronde strijden vijf kandidaten om deze felbegeerde titel.

Matz Brouwer
Rolstoelbasketballer Matz Brouwer (11) wil de allerbeste worden. Hij houdt van “lekker beuken” en droomt om rolstoelbasketbalkampioen te worden. Lees hier meer over hem of stem gelijk op Matz Brouwer. 

Rachyd Baroud 
De pas twaalfjarige Rachyd Baroud is al zeker tien jaar verslaafd aan honkbal. Ondanks dat hij een onvolgroeide arm heeft, loopt hij nergens tegenaan. Hij heeft alleen een andere knuppel. Lees meer over hem of stem gelijk op Rachyd Baroud. 

Gijs Smits
Gijs Smits (15) is slechtziend en mist zijn rechteronderbeen door een amputatie. Roeien is een perfecte sport voor hem, want daar heeft hij zijn ogen niet bij nodig. Afgelopen jaar lukt het hem om zonder drijvers te roeien. Lees meer over hem of stem gelijk op Gijs Smits. 

Robin Groenewoud
Robin Groenewoud (16) heeft door de ziekte leukemie een moeilijke tijd gehad. Door rolstoeltennis kan hij dat nu afsluiten en weer vooruit kijken. Hij wil daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere kinderen. Lees meer over hem of stem gelijk op Robin Groenewoud. 

Felix Abbey
Felix Abbey (52) heeft zijn hele leven al aan sport gedaan. Toen hij een oogziekte kreeg dacht hij even dat dat voorbij was. Dat hij nu als slechtziende toch het judo heeft ontdekt betekent veel voor hem. Lees meer over hem of stem gelijk op Felix Abbey. 

Wie is jouw favoriet? Breng je stem uit en zorg hij de titel Uniek Sporttalent 2019 gaat winnen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: