Direct door naar content
Wandelen kan prima met een beperking! afbeelding nieuwsbericht

Wandelen kan prima met een beperking!

24 februari 2020

Denk jij bij sport en bewegen vooral aan zware inspanning en moe worden? Je hoeft die lat helemaal niet zo hoog te leggen! Wandelen is bijvoorbeeld ook een hele gezonde beweegactiviteit. Zit je in een rolstoel? Dan noem je een ommetje een rolstoelwandeling en ben je ook goed bezig! We geven je hier de vijf grote voordelen van wandelen. 

1. Zuurstof opsnuiven
Het fijne aan wandelen is dat je heerlijk in de natuur bent. In Nederland kun je zo genieten van de bossen, duinen, polders en heuvels om je heen. De zuurstof die je opsnuift is ook nog eens extra goed voor je. Daar krijg je weer nieuwe energie van! 

2. Sterkere spieren
Wandelen heeft meerdere voordelen voor je lichaam. Zo versterk je door te wandelen je botten, kraakbeen blijft mooi dik en stevig en je spieren blijven sterk. Als je in een rolstoel wandelt dan zul je dat trouwens zeker wel merken, want dan is een wandeling ineens een echte workout voor je armen. Daarnaast is wandelen ook goed voor je bloeddruk en verbeter je er ongemerkt ook nog je conditie mee. Wandelen heeft ook als voordeel dat je je stofwisseling wordt gestimuleerd. 

3. Goed voor je humeur
Door al die gezondheidsvoordelen gebeurt nog iets positiefs tijdens het wandelen: er komen namelijk stofjes vrij die zorgen dat je humeur verbetert. Heb je een slechte bui, laat je dan gewoon even meesleuren voor een kleine wandeling en je zult zien dat je helemaal opknapt!

4. Gezellig
Wandelen is ook heel erg gezellig als je het met anderen doet. Tijdens het wandelen kun je ook lekker kletsen of alvast nadenken wat jullie gaat eten of drinken als beloning na de stevige wandelen. Er bestaan in Nederland ook veel wandelclubs waar je je bij kunt aansluiten. Benieuwd naar een club bij jou in de buurt? Kijk hier voor het aanbod. 

5. Ook in een rolstoel
Het mooie van wandelen is dat het ook kan als je in een rolstoel zit. Dan noemen we het rolstoelwandelen. Nederland kent vrij veel gebieden waar speciale paden vlak zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers. We hebben hier op Uniek Sporten regelmatig routes laten zien die leuk zijn met je rolstoel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de routes in Zeeland, waar je lekker kunt uitwaaien. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: