Direct door naar content
Ontdek rolstoeltennis met Diede de Groot afbeelding nieuwsbericht

Ontdek rolstoeltennis met Diede de Groot

04 juni 2020

Deze coronaperiode is de perfecte tijd om nieuwe dingen uit te proberen. Hou je van balsporten en zit je in een rolstoel of kun je niet zo goed lopen? Dan is rolstoeltennis misschien wel jouw sport! Rolstoeltennisster Diede de Groot laat zien hoe je in de huiskamer alvast kunt kijken of tennis misschien jouw sport is. 

Diede de Groot is een echte topper in het rolstoeltennis. Zij won al zeven Grand Slams, dat zijn net als in het valide tennis de belangrijkste toernooien. Tijdens de coronamaatregelen kon ze niet altijd op de tennisbaan trainen, maar daar heeft ze een goed alternatief voor gevonden. “Ik heb veel gefietst en dat is ook goed voor je conditie.” 

Geen racket nodig

In haar huiskamer laat Diede zien wat er bij een tennistraining komt kijken. Ze begint daarom eerst met een goede warming-up met lekker veel armzwaaien. Dat is nodig want daarna ga je de armbeweging van het tennis oefenen. Daar heb je geen racket voor nodig, want dat kan ook met een spatel of snijplankje. Even later doet ze daar nog een extra schepje boven op door het rollen met de rolstoel erbij te nemen. 

Een bal van sokken

En natuurlijk komt bij Diede ook nog een tennisbal in het spel. En als je geen bal in huis hebt dan weet ze wel hoe je die met een paar sokken en een beetje folie kunt maken. Eerst leert ze je hoe je de bal een voor een omhoog kunt gooien en vangen. Een goede oefening voor je balvaardigheid. Dat is ook bij de laatste oefening als je het balletje met je racket gaat hooghouden. Ze eindigt met een fijne cooling down waarbij alle gebruikte spieren nog even worden gestrekt. 

Kijk hier naar de introductie van Diede op rolstoeltennis en doe gewoon lekker mee:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: