Direct door naar content
Ontdek de natuur in je rolstoel met deze tips afbeelding nieuwsbericht

Ontdek de natuur in je rolstoel met deze tips

06 augustus 2020

Wil jij deze vakantie de prachtige natuur van Nederland ontdekken? Dat kan ook als je in een rolstoel zit! Op steeds meer plekken in ons land worden paden aangelegd waar jij zonder hobbels over kunt rollen. Zo kun jij ook genieten van de rust en ruimte die deze bijzondere plekken te bieden hebben. We hebben een aantal tips van mooie rolstoelwandelingen voor je op een rij gezet. 

Dwingelo
Vanaf Schaapskooi Achter 't Zaand kun je met een familiewandeling het Nationaal Park Dwingelderveld ontdekken. Deze route met vergezichten neemt je mee door bos, over heide en langs tientallen vennetjes. Het pad van deze route is verhard en daardoor voor jou goed begaanbaar. Als je geluk hebt kom je onderweg of bij de start de schaapjes van de kudde nog tegen. 

Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen bij Lelystad in de Flevopolder vormen een uniek stukje Nederland. Deze woeste natuur kun jij zelf in rollen dankzij een speciale rolstoelroute. Deze ronde van vijf kilometer is gemarkeerd dus je kunt niet verdwalen. Onderweg kom je nog langs een observatiehut waar je van het wijdse uitzicht kunt genieten en vogels en andere dieren kunt spotten.

Landgoed Amelisweerd
Net buiten Utrecht ligt het Landgoed Amelisweerd met een groot landhuis, een fort en een flink stuk bos. Hier lopen allerlei paden doorheen waar jij met je rolstoel goed overheen kunt. Vanaf Theeschenkerijk De Veldkeuken start een rolstoelroute van 4 killometer die je kunt volgen met rode markeringen. 

Nationaal Park de Maasduinen
In het Noorden van Limburg heb je een prachtig natuurgebied: Nationaal Park de Maasduinen. Dit is de langste rivierduinengordel van Nederland met heide, bos en stuifzandvlaktes. In dit park is een rolstoelroute uitgezet over deels verharde paden. Je kunt deze route makkelijk volgen door de paaltjes met een rolstoel in de gaten te houden.

Lauwersmeer
Helemaal in het Noorden van Nederland kun je bij Lauwersoog echt genieten van rust en ruimte. Nationaal Park Lauwersmeer is een gebied vlak tegen de Waddenzee aan met veel water, grasland en rietvelden. Je kunt dit vogelparadijs ontdekken vanaf Activiteitencentrum Lauwersnest met een mooie route over brede fietspaden. Deze route is niet alleen goed te doen in je rolstoel maar ook in een scootmobiel.

Meer tips nodig?
Lees dan dit artikel over alles wat je moet weten over rolstoelwandelen of bekijk meer rolstoelvriendelijke routes in Zeeland en Zuid-Holland en de Biesbosch

Foto: Shutterstock

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: