Direct door naar content
Workout Woensdag: fit met Tijmen, Bo en Jetze afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit met Tijmen, Bo en Jetze

04 november 2020

De maatregelen binnen de gedeeltelijke lockdown zijn weer aangescherpt sinds gisteren. Dit betekent dat we nog meer thuis moeten blijven. Ook in je eigen huiskamer, slaapkamer of tuin kun je fit blijven door genoeg te blijven bewegen. Dat is juist nu extra belangrijk. Daarom introduceren we de Workout Woensdag met iedere week een paar leuke workouts op verschillende niveaus waar je de deur niet voor uit hoeft. 

Trucjes met Tijmen
Ben jij een echte voetballer? Ook als je niet zo goed kunt lopen dan is er een voetbalvorm voor jou: framevoetbal. Voor Tijmen is dit de perfecte sport en hij is daar ook heel erg handig in geworden. Samen met de bekende straatvoetballer Soufiane Touziani heeft hij een aantal video’s opgenomen waarin hij laat zien dat je ook als framevoetballer trucs kunt doen. Dus waar wacht je nog: doe mee met Tiki Taka Tijmen:

Bo Kramer en groenteblikken
Voor een uitdagende workout heb je helemaal niet veel nodig. Rolstoelbasketbalster Bo Kramer gebruikt in haar workout alles wat ze in haar huis voor handen heeft. Zo gebruikt ze een handdoek voor een variatie op opdrukken, daarna de eettafel voor een omgekeerde push-up en als derde een rugtas of plastic tas vol zware boeken als gewicht voor je armen. Voor wat extra gewicht dook zij nog in de voorraadkast voor een paar oefeningen met groenteblikken. Doe mee met Bo:

Handstand met Jetze 
Ook Handbiker en Paratriatleet Jetze Plat heeft niet veel nodig voor een pittige serie oefeningen. Als je net als Jetze de komende tijd flinke spierballen wil kweken dan moet je maar even opletten, want hij weet wel hoe je daarop traint. In zijn set gebruikt een fles water, een stok, twee stoelen die stabiel staan. Lekkere muziek waar jij het net even wat langer volhoudt is ook handig. De absolute favoriete oefening van Jetze zit hier natuurlijk ook bij: de handstand. Met die oefening traint hij regelmatig die enorme schouders. Om het makkelijk te houden, doet hij hem tegen de muur. Doe jij mee met Jetze?

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: