Direct door naar content
Dans mee op de ONBEPERKT Fitlist! afbeelding nieuwsbericht

Dans mee op de ONBEPERKT Fitlist!

19 november 2020

Dansen kan overal: buiten in een park, in de tuin of gewoon in de keuken en de huiskamer. Je kan dan even lekker uit je dak gaan. Het mooie is dat je op deze manier ook nog eens lekker in beweging bent! Daar heb je natuurlijk wel een beetje dansbare muziek voor nodig. Daar hebben wij wel wat voor: Chris Vos heeft namelijk na het gesprek in de ONBEPERKT Podcast ook zijn muzikale Fitlist doorgegeven. En daar zitten lekkere nummertjes tussen! 

Parasnowboarder Chris Vos heeft met ons zijn favoriete nummers gedeeld om op te sporten. Zijn fitlist is maar liefst 70 nummers lang en gaat alle kanten op: van disco met Sister Sledge en CHIC tot de stevige gitaren van Metallica in ‘Enter Sandman’. Ook de nummers van NAS en 2Pac kunnen je net even wat extra motivatie geven tijdens het sporten. Zijn lijstje is ook heel erg geschikt om op te dansen, want zie maar eens stil te blijven zitten op ‘One more Time’ van Daft Punk. 

Iedereen kan dansen!

Het leuke van dansen is dat er allerlei mogelijkheden zijn. Wat je beperking ook is: er is altijd wel een manier om te bewegen op muziek. Dat kun je gewoon voor jezelf doen, maar je kunt het natuurlijk ook met anderen doen bij een van de vele clubs en dansscholen. Je kunt dan uit allerlei stijlen kiezen zoals ballet, zumba, stijldansen en hiphop. Als je in een rolstoel zit dan kun je met een partner dansen die ook in een rolstoel zit of een juist een valide partner. 

Dans als 'Redo'

Alles is mogelijk! Ook als je een arm of een been mist kun je nog prima dansen. Dat heeft de Breakdancer Redouan Ait Chitt, beter bekend als 'Redo', wel laten zien. Hij mist  een aantal vingers, een rechterheup en een gedeelte van zijn rechterbeen en arm, en is een echte bewegingskunstenaar. Hij ontving daarom vorig jaar zelfs de Zwaan, de belangrijkste Nederlandse dansprijs.

Wil jij meer weten over dansen met een beperking? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie en een overzicht van clubs bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: