Direct door naar content
Workout Woensdag: fit met Pim en Kimberley afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit met Pim en Kimberley

02 december 2020

Het is Workout Woensdag en dat betekent dat we weer een paar lekkere workouts voor thuis hebben! Wat gaan we vandaag doen? Pim Brouwers neemt je mee in de eerste training van het TOPFIT- beweeg en sportprogramma van de Dirk Kuyt Foundation. Met Kimberley Alkemade gaan we iets heel anders doen: sprinten in de huiskamer! Hoe dan? Doe maar gewoon mee! 

Het TOPFIT-programma is niet nieuw: het staat al sinds 2018 online. Zeker nu meer mensen thuis fit proberen te blijven is dit een hele gemakkelijke manier om in beweging te komen. Met 25 video’s van 15 minuten verbeter je je lichaam in alle opzichten: kracht, balans en lenigheid. In de workouts laat Pim Brouwers je zien hoe lekker het is om op jouw niveau te bewegen.

Pim heeft cerebrale parese, maar dat heeft hem nooit ergens van weerhouden. Hij deed bijvoorbeeld al drie keer rollend de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar deed hij mee met de Alternatieve Vierdaagse. Lees daar hier meer over. “Uit ervaring weet ik wat sport je kan bieden. Het heeft mijn karakter gevormd en mij op elk gebied kansen gegeven. Dus kijk en sport lekker mee!” 

Pim moedigt je in de workout, die hij samen met Evy verzorgt, aan vooral op je eigen tempo mee te doen. Ze geven daarom ook bij elke oefening aan hoe je die eventueel kunt aanpassen. Hieronder kun je gelijk met training 1 beginnen: 

Sprinten met Kimberley

Met Kimberley Alkemade gaan we vandaag lekker door de huiskamer rennen. Zij is een echte sprintster met als beste afstanden de 100 en 200 meter. “Dat vind ik zo leuk omdat het mij het gevoel geeft alsof ik aan het vliegen ben. Alsof ik even los kom van de grond. Super cool hè?”, zegt Kimberley op YouTube. In diezelfde video laat ze zien hoe je thuis al kunt beginnen met oefenen. Daar heb je niet veel bij nodig: drie stoelen, een matje, een handdoek en een flesje water om af en toe wat te kunnen drinken. 

Na een goede warming up begint ze met een onderdeel waar je misschien niet direct aan denkt bij hardlopen: de armbeweging. Probeer dat maar eens zo snel mogelijk te doen! Ze eindigt met een leuke challenge waarbij je zoveel mogelijk rondjes om de stoelen moet rennen. Hoeveel rondjes kun jij maken in een minuut? Doe mee met Kimberley:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: