Direct door naar content

Hardlopen met een beperking

Is hardlopen iets voor jou?

Om te kunnen hardlopen heb je maar weinig nodig, een goed paar schoenen, comfortabele kleding en een goede warming-up. Je kunt alleen hardlopen of in een loopgroep. In een loopgroep train je op een vast tijdstip en vaak onder begeleiding van een trainer. Als je voor het eerst begint met hardlopen kan dit een goede manier zijn om aan je conditie en techniek te werken. Op deze manier kun je ook vervelende blessures voorkomen.

Voor mensen met een visuele beperking is Running Blind een zeer geschikte sport. Je wordt (letterlijk) gekoppeld aan een buddy en loopt samen of in een grotere groep. Je blijft tijdens het lopen altijd in contact met je buddy via een koord. Je buddy waarschuwt je voor obstakels en zal zich aanpassen aan jouw niveau.

Hardlopen is ook een onderdeel van (para-)atletiek, hier kun je kiezen uit sprinten of marathon afstanden. Atletiek kan een hele geschikte sport zijn als je (een deel van) een been of (een deel van) je arm mist. Er zijn sportprotheses beschikbaar waardoor je, met of zonder been, kunt sprinten, springen en (hard)lopen.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor hardlopen in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

Vind je Unieke Sport

Atletiekunie

De Atletiekunie is de overkoepelende organisatie van een groot aantal atletiek- en loopverenigingen in Nederland. De Atletiekunie telt vele leden die een verstandelijke, lichamelijke of visuele handicap hebben of die gedragsproblematiek hebben. We streven naar een zo breed mogelijk aanbod voor aangepaste atletiek door het hele land. Niet alle atleten met een handicap hoeven in een speciale groep te trainen, er kan ook geïntegreerd meegetraind worden in een reguliere groep.

Programma van:

Partners: