Direct door naar content
Workout Woensdag: fit tijdens de lockdown afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit tijdens de lockdown

16 december 2020

Nu we in een lockdown zitten is het extra belangrijk dat je thuis fit blijft. Deze Workout Woensdag hebben we daarom een paar eenvoudige workouts die je thuis kunt doen en die ook niet zo veel tijd in beslag nemen. We hebben namelijk een 7-minuten workout en we gaan rolstoelbasketballen in je huiskamer met Bo Kramer! 

Dribbelen met Bo Kramer!

Bo Kramer is rolstoelbasketbalster van TeamNL en zij neemt je graag mee in haar sport. Je kan gewoon in je huiskamer meedoen met haar oefeningen. En daar heb je ook niet zo veel voor nodig: een emmer, een wc-rol, een flesje water voor tijdens de workout en een rolstoel. Als je nu geen rolstoel hebt dan kun je ook heel goed meedoen met een gewone eetkamerstoel. Na een goede warming-up laat Bo zien hoe leuk rolstoelbasketbal is. Je gaat dribbelen, een wc-rol in een emmer mikken en de bal snel overpakken naar je andere hand. Doe jij mee met Bo?

Wil je meer weten over de sport rolstoelbasketbal? Alle informatie lees je op deze pagina

7-minuten workout

Een goede workout hoeft helemaal niet lang te duren. Bij Cordaan in Beweging hadden ze bij de eerste lockdown dit jaar al een serie 7-minuten workouts opgenomen met oefeningen die je zittend kunt doen. In de filmpjes krijg je steeds zes oefeningen om je fitheid te verbeteren. Je kunt daarbij kiezen uit drie niveaus: licht, middel en zwaar. Wij beginnen gewoon met licht en dan kun je altijd nog verder gaan op een hoger niveau. Je ziet trainer Rutger hier buiten in korte broek zitten, maar je kunt deze oefeningen natuurlijk gewoon lekker binnen doen.

 

Bekijk de andere 7-minuten workouts hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: