Direct door naar content
5 leuke dingen die in 2021 kunt verwachten afbeelding nieuwsbericht

5 leuke dingen die in 2021 kunt verwachten

27 december 2020

Een nieuw jaar is begonnen. Hopelijk wordt 2021 een jaar zonder al te veel corona. Wat kun je verder verwachten van dit jaar? Wij hebben alvast een aantal leuke dingen die voor jou staan te gebeuren. 

1. Hulp bij hulpmiddelen

We kunnen er nog niet zo heel veel over zeggen, maar we kunnen wel een tipje van de sluier lichten. We hebben namelijk een mooi plan rond hulpmiddelen. Als je een beperking hebt dan heb je om te sporten vaak allerlei materialen nodig als een speciale rolstoel of een prothese. De kosten van deze hulpmiddelen worden helaas nog vaak als een drempel ervaren om te gaan sporten. Daar willen we wat aan doen door deze sporthulpmiddelen beter beschikbaar te maken. Je kunt nu al in veel gemeenten gebruik maken van Uniek Sporten Uitleen, maar we willen voor jou nog een stap extra gaan doen. Hoe we dat gaan doen hoor je later deze maand. 

2. Hulp bij thuissport

In coronatijd heb je vorig jaar al gemerkt dat je thuis ook goed kunt sporten. We deelden allerlei toffe workouts die je gewoon in je huiskamer of tuin kon doen. Het kan thuis soms wel lastig zijn om gemotiveerd te blijven, en daar gaan we dit jaar mee helpen met een soort eigen personal trainer. Later meer! 

3. Podcast 

De ONBEPERKT podcast wordt door jullie positief ervaren, dus daar gaan we in het nieuwe jaar mee door! Net als de bijbehorende fitlist. Heb je de eerste afleveringen met Wilfred, Eva, Chris en Tim nog niet beluisterd? Check deze dan hier

4. Inclusie op de agenda

Uniek Sporten zal dit jaar ook weer zorgen dat inclusie weer volop op de agenda komt te staan, want wij vinden het belangrijk dat iedereen op een gelijke manier kan meedoen. Aan inclusie zal in 2021 ook onverminderd hard gewerkt worden. Rick Brink, die vorig jaar nog minister van Gehandicapten Zaken was, gaat dit jaar verder als adviseur inclusie voor omroep KRO-NCRV. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart zal inclusie trouwens ook een belangrijk punt zijn bij veel politieke partijen. 

5. Invictus games 2021

De Invictus Games konden vorig jaar door corona niet doorgaan en zijn daarom uitgesteld naar 29 mei tot 5 juni. Den Haag zal dan het strijdtoneel zijn voor fysiek of mentaal gewonde militairen in allerlei sporten. Behalve de sportprestaties gaat hier vooral om de bijzondere verhalen van de deelnemers die hun beperking door sport hebben overwonnen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: