Direct door naar content
Games worden toegankelijker met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Games worden toegankelijker met een beperking

20 februari 2021

Games moeten meer toegankelijk worden voor mensen met een beperking. Van die gedachte gaat Microsoft nu werk maken door Xbox en pc-games te laten testen door gamers met een beperking.

In de gamewereld wordt steeds meer rekening gehouden met spelers met een beperking. Microsoft is daar al langer mee bezig en kwam bijvoorbeeld in 2018 al met een speciale controller. Dit witte platte kastje maakt het mogelijk om allerlei extra knoppen en joysticks toe te voegen als een gewone controller niet voor jou werkt doordat je bijvoorbeeld een mindere handfunctie hebt. Dat maakte het bijvoorbeeld mogelijk voor de Nederlandse Juda Mulder om zijn Xbox met een blaaspijpje te bedienen. Een Nederlandse uitvinder had die oplossing voor hem ontwikkeld. 

Testpanel

Microsoft wil nu ook kritisch naar de toegankelijkheid van games kijken. Makers kunnen nu hun games opsturen naar een speciaal team dat beoordeeld of het spel geschikt is voor gamers met een beperking. In dat testpanel zitten ook gamers met een beperking. Dat is voor Microsoft een belangrijk onderdeel van het programma, want op die manier krijgen ze echt specifieke feedback van gamers met een beperking. Gamestudio’s kunnen zo hun spel verder ontwikkelen of aanpassen met de tips van het testteam. 

Inclusief gamen

Microsoft noemt het testproces een belangrijke stap, maar tegelijkertijd geven ze ook aan dat er nog veel werk is. “We blijven constant op zoek naar verbeteringen en leggen de lat voor inclusief gamen steeds weer wat hoger”, zo laat het bedrijf weten op de website. 

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Bron: Nu.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: