Direct door naar content
Ga eropuit met een handbike of ligbike afbeelding nieuwsbericht

Ga eropuit met een handbike of ligbike

11 maart 2021

Met het weer dat steeds meer richting de lente gaat is het ideaal om buiten lekker een rondje te gaan fietsen. Als je een beperking hebt kun je gebruik maken van een handbike of ligbike om bij jou in de buurt rondjes te rijden. Deze sporthulpmiddelen zijn bij Uniek Sporten Uitleen erg populair. Niet zo vreemd, want juist nu in coranatijd kun je op de fietspaden nog lekker actief blijven. 

Wielrennen kan je door de vele aangepaste fietsen met allerlei verschillende beperkingen doen. Het kan met een prothese, als je blind bent of als je door bijvoorbeeld een dwarslaesie geen of minder beenfunctie hebt. Als je nog voldoende kracht in je armen hebt kun jezelf met een handbike of ligbike vooruit trekken. 

Aankoppel handbike 

Bij handbiken denk jij misschien vooral aan de getrainde topatleten, maar je hoeft echt niet zo breed en sterk als Jetze Plat te zijn om een handbike te kunnen gebruiken. Steeds meer rolstoelgebruikers ontdekken dat je met een handbike langere afstanden kunt afleggen. Je gebruikt je handen als motor om jezelf aan te drijven. Met een aankoppel handbike kun je dit krachtige gevoel van jezelf vooruit trekken al eenvoudig ervaren. Dit 'fietsdeel' maakt van je rolstoel een driewieler door de twee kleine voorwielen op te tillen. Verder heb je dan ook een stuur voor je met twee handgrepen waarmee je de ketting in beweging brengt. 

Ligbike

Heb je zin in meer snelheid en wil je het zoeven van de bandjes over het asfalt goed horen? Dan is een ligbike misschien wel iets voor jou. Het idee van deze handbike is hetzelfde als een aankoppelbike, alleen is de houding meer liggend. Ook bij deze fiets gebruik je je handen om vooruit te komen. Met deze sportieve fiets kun je op ontdekkingstocht door de polders, over dijken of de bossen bij jou in de buurt. Je kan zo ook heel goed een toertocht met fietsende vrienden en familie maken. 

Uitleen

Deze sporthulpmiddelen kun je via Uniek Sporten Uitleen een bepaalde periode uitproberen. Zo kun je ontdekken of het handbiken iets voor jou is. Misschien krijg je de smaak zo te pakken dat je bij een wielerclub wil aansluiten. Een overzicht van clubs bij jou in de buurt en meer informatie vind je op de handbiken-pagina.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: