Direct door naar content
Inclusief Sport Festival  afbeelding nieuwsbericht

Inclusief Sport Festival

04 juli 2022

Met een beperking kun je veel meer sporten dan je zou denken. Je moet die sportmogelijkheden alleen nog even ontdekken. De beste manier om dat te doen is gewoon proberen! Deze week is daar in Utrecht een mooie kans voor: het Inclusief Sport Festival Bij USV Hercules op zondag 10 juli.

Komende zondag bestaat ‘De Derde Helft’ van USV Hercules precies drie jaar. Onder deze vlag komt wekelijks een grote groep ouderen bijeen voor een gezellig bak koffie en allerlei acitiviteiten. De sportkantine is daarbij hun ontmoetingsplek. Om dit driejarig bestaan te vieren stelt Hercules samen met SportUtrecht en Utrecht900 het sportcomplex open voor mensen die vanwege hun beperking minder makkelijk kunnen sporten en bewegen. Tijdens die dag kan iedereen namelijk in een gezellige sfeer op zijn of haar niveau meedoen.

Clinics en een zevenkamp

Tijdens verschillende clinics kun je kennismaken met diverse paralympische sporten zoals goalball en blindenvoetbal. Ook kun je bekende sporten beoefenen zoals voetbal, (dynamic) tennis en tafeltennis proberen. Je kunt ook meedoen aan een uitdagende zevenkamp. Zoals dat hoort bij ‘De Derde Helft’ krijg je ook koffie/thee en lunch aangeboden door Utrecht 900 en USV Hercules.

Zin in een gezellige sportmiddag? Mail dan voor aanmelding en meer informatie met naar infoderdehelft@usvhercules.nl. Begeleiders en mantelzorgers zijn welkom om mee te doen. Het sportcomplex van USV Hercules bevindt zich op de Voorveldselaan 2 te Utrecht. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: