Direct door naar content
De Sportzoeker: Google voor jouw sport! afbeelding nieuwsbericht

De Sportzoeker: Google voor jouw sport!

12 oktober 2022

Met een beperking kan het een hele zoektocht zijn om een sport te vinden die helemaal bij jou past. Dat zoeken is wel heel erg belangrijk, want net als met Google levert het steeds verder verfijnen van je zoekopdracht uiteindelijk het beste resultaat op. Dat is precies wat de Uniek Sporten Sportzoeker voor jou doet.

De beste manier om uit te vinden welke sport echt helemaal bij jou past is vooral heel veel sporten uit te proberen. Veel sporten kun je zo zelf gaan doen, zoals fietsen of wandelen. Je kunt ook even bij een sportclub bij jou in de buurt gaan kijken. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek vorige week hebben veel sportverenigingen hun deuren open gezet en kon je vrijblijvend kennismaken met een sport. Bij die clubs kun je trouwens meestal eerst een proefles nemen of gewoon een keer meetrainen. 

Gericht zoeken naar jouw sport

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi langs een club gaan, maar je kunt ook gerichter zoeken. Daar hebben wij de perfecte tool voor: de Uniek Sporten Sportzoeker. Je kunt de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen. Dan kom je vanzelf uit op een lijstje van aanbieders van jouw sport. Als je nog op zoek bent dan kunnen we je ook een aantal topresultaten voorschotelen. Dat kan op twee manieren: vul de velden ‘postcode’, ‘sportcategorie’, ‘leeftijdscategorie’ en ‘type beperking’ in en dan rolt daar al een mooi lijstje van sportclubs uit waar je direct contact mee kunt opnemen voor een proeftraining/les.

Sportkeuze Hulp

Heb je nog helemaal geen idee welke richting je op moet zoeken? Dan is de tweede optie voor jou misschien erg handig: de Sportkeuze Hulp. Het enige wat je daarbij hoeft te doen is een aantal vragen invullen over jouw voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een individuele sport doen of juist een gezellige teamsport? Een binnen- of een buitensport? Een balsport doen of juist iets met water? Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. Ga dus gelijk naar de Sportzoeker.

Persoonlijk sportadvies

Je kunt ook de hulp inschakelen van de adviseurs van een van de Sportloketten in Nederland. De sport- en beweegconsulenten daar weten precies wat voor sporten geschikt zijn met jouw handicap. In een gesprek kijken jullie dan ook samen naar de mogelijkheden die je hebt met sport. Meer info vind je bij Sportadvies.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: