Direct door naar content
Probeer nu een aankoppelbike via Uitleen! afbeelding nieuwsbericht

Probeer nu een aankoppelbike via Uitleen!

11 oktober 2022

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige service om een sporthulpmiddel uit te proberen zoals een aankoppelhandbike. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt zo eerst eens kijken of die sport wat voor je is. Hieronder lees je waarom een aankoppelhandbike een ideaal hulpmiddel is om met sport te beginnen.

Bij Uniek Sporten Uitleen krijg je de mogelijkheid om vier maanden een hulpmiddel uit te proberen. Op die manier kun je eenvoudig je eerste stappen zetten in je nieuwe aangepaste sport. Als je een aanvraag doet wordt contact met je opgenomen en worden je wensen en mogelijkheden doorgenomen. Het kan dan bijvoorbeeld dat een aankoppelhandbike voor jou een geschikte optie is.

Aankoppelbare handbike

De aankoppelbare handbike is ideaal als je meer kracht wilt opbouwen en aan je uithoudingsvermogen wilt werken. Deze aankoppelfiets namelijk bedoeld voor recreatief en sportief fietsen. Daarmee is het ook perfect voor tochtjes met je partner of familielid op een reguliere fiets. Het aankoppelmechanisme zorgt dat je binnen enkele seconden de bike eenvoudig van je rolstoel kan aan- of afkoppelen. De handbike wordt altijd geleverd in combinatie met een vast frame rolstoel.

De ervaring van Tamara

Tamara van Hoof heeft de voordelen van zo’n aankoppelfiets al kunnen ervaren. Uitleen was voor haar een uitgelezen kans om het fietsen met je handen uit te proberen. Het eerste ritje was even wennen, maar het gevoel van vrijheid overheerste bij Tamara. “Ik kwam daar behoorlijk gelukkig van terug! Vooral het feit dat ik weer kon zeggen: ik pak de fiets en ik ga lekker naar buiten om mijn gedachten op nul te zetten, vond ik heel erg prettig.” Ze ging daarna elke dag een stukje fietsen en elke keer weer een stuk verder. “Dan merk je dat je conditie beter wordt en dat je lekkerder in je vel zit. Je wordt fitter en dat doet je lichamelijk goed.” Ze kreeg door de aankoppelbike nog iets anders terug: samen met haar man en kinderen op pad kunnen. “Dat zijn dingen die ik toch wel heel erg heb gemist de afgelopen jaren.” Lees hier het hele verhaal van Tamara. 

Wil jij net als Tamara zo’n mooie aankoppelfiets proberen om te kijken of fietsen iets voor jou kan zijn? Ga dan naar Uniek Sporten Uitleen en kijk naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: