Direct door naar content
"Mijn lichamelijke gezondheid is al in 3 weken tijd verbeterd, dankzij Uniek Sporten Uitleen" afbeelding nieuwsbericht

"Mijn lichamelijke gezondheid is al in 3 weken tijd verbeterd, dankzij Uniek Sporten Uitleen"

17 november 2022

Uniek Sporten Uitleen is een dienst waarbij je een sport hulpmiddel voor een half jaar gratis kan lenen. Deze dienst is beschikbaar in de gehele regio Arnhem (gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar). Ook Mirjam uit Arnhem maakt er sinds een aantal weken gebruik van en het bevalt haar super goed!

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Mirjam, 66 jaar, en ben woonachtig in Arnhem. Drie jaar geleden kreeg ik rugklachten en nu weet ik dat ik een stofwisselingsziekte heb waarbij progressie tegengehouden kan worden met beweging. Vanwege de rugklachten werd ik drie keer geopereerd en daar hield ik een caudalaesie aan over. Dit betekent dat er zenuwen in het onderste deel van mijn ruggenmerg zijn beschadigd. Hierdoor zit ik in een rolstoel en kan ik nauwelijks lopen. In het voorjaar kreeg ik een operatie waarbij mijn rechtervoet in de goede stand is terug- en vastgezet. Mijn botten bleken, aldus de chirurg,  door drie jaar rolstoelleven erg zacht te zijn. Naast een medicijn daarvoor is het ook het beste om weer stappen te zetten. De perfecte oplossing zou een framerunner zijn.

Hoe kwam je in aanraking met Uniek Sporten Uitleen?
Ik werd eerst getipt door St. Maartenskliniek waar ik revalideerde, en toen heb ik de nieuwsbrief aangevraagd, waarin de uitleen werd genoemd. Er werd een clinic framerunnen in Zevenaar aangeboden, dat was te me ver en zelfs ook gelijktijdig met mijn operatie afgelopen voorjaar. Even later las ik over de Uniek Sporten App, en daarin stond de mogelijkheid van uitleen. Daar stond dus ook de framerunner tussen en dat was mijn kans. Het duurde niet lang voordat iemand hem kwam brengen, uitleggen en op maat zetten. Sindsdien ben ik een blij mens.

Hoe bevalt de framerunner tot nu toe?
Het bevalt mij super! Precies wat ik voor mijn gezondheid en conditie nodig heb! Ik heb de runner sinds oktober. Ik gebruik hem nu dus al enkele weken. En ook ideaal dat de runner bij mij thuis staat. Hierdoor kan ik er heel makkelijk steeds even een ritje op maken, zodra het mooi weer is. Ik loop nu een aantal keren in de week een stuk door de wijk met de runner, en de route is al langer aan het worden. En ik ben heerlijk buiten! Maar dan heb ik het nog niet eens over de lichamelijke vooruitgang! Mijn conditie is in die weken al zó verbeterd, mijn lijf stroomt beter door, benen doen weer mee (minder kans op trombose en botzwakte, etc.) en ook mijn spieren zijn al een stuk sterker geworden. De fysiotherapeut zei vorige week nog: “Mirjam je hebt nu al dikkere benen gekregen van de spieren”. Ik merk het zelf ook want ik kan nu weer in de keuken aan het aanrecht staan.

En wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik heb de framerunner van Uniek Sporten Uitleen pas 1 maand. Ik kan het dus nog 5 maanden lenen. Daarna wil ik heel graag zelf een runner aanschaffen. Dat zou me zelfs gezondheidsklachten en -kosten besparen. Via de regiocoördinator uit regio Arnhem kreeg ik al te horen dat Uniek Sporten daar ook bij kan ondersteunen. Ik hoop dan ook dat de mensen uit Arnhem mij in de toekomst nog veel vaker met de framerunner langs zien komen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: