Direct door naar content
Jetze pakt zesde wereldtitel triatlon afbeelding nieuwsbericht

Jetze pakt zesde wereldtitel triatlon

25 november 2022

Opnieuw een grote prestatie van onze ambassadeur Jetze Plat: bij het WK paratriathlon in Abu Dhabi greep hij met overmacht zijn zesde wereldtitel. Zo maakte hij het seizoen waarin hij al Europees kampioen triatlon en tweevoudig wereldkampioen handbiken werd mooi compleet. Jetze was trouwens niet de enige Nederlander die met medailles naar huis ging na het WK triathlon: maar liefst drie landgenoten stonden ook op het podium.

Jetze had zich de laatste maanden meer toegelegd het op wheelen van marathons. In de marathons van Berlijn, Londen en New York vond hij een nieuwe uitdaging waarin hij zichzelf steeds wist te verbeteren. In New York stond hij zelfs op het podium. Jetze zwom daardoor bij het WK triatlon naar eigen zeggen minder hard dan normaal, maar toch nam hij op alle drie de onderdelen een ruime voorsprong. De Oostenrijker Florian Brungaber eindigde, net als vorig jaar, twee minuten achter Jetze op de tweede plek.

Totaal 4 medailles voor Nederland

Tijdens het handbiken op het F1-cicruit van Abu Dhabi was Geert Schipper, die pas nog het werelduurrecord van Jetze overnam, nog dichtbij de Oostenrijker gekomen. Toch moest Geert uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek op een halve minuut achter Brungaber.

Het Nederlandse team van paratriatleten behaalden nog meer eremetaal. Nico van der Burgt en Sanne Koopman behaalden namelijk allebei zilver in Abu Dhabi.

Foto: World Triathlon / via NTB

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: