Direct door naar content
ONBEPERKT-Podcast terugblik 2022 afbeelding nieuwsbericht

ONBEPERKT-Podcast terugblik 2022

22 december 2022

Wat doe je tijdens al die loze uurtjes tussen de kerstdiners en de verdere kerstvakantie? Natuurlijk: de podcasts luisteren waar je eerder dit jaar steeds maar niet aan toe kwam. Wij hebben dan een goede tip voor je: onze ONBEPERKT podcast! In dit overzicht blikken we even terug op de afleveringen van het afgelopen jaar.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar.

#17 Lara Baars

De nieuwste aflevering is met Lara Baars, zij is geboren een groeistoornis waardoor ze niet langer is dan 1,24 meter. Maar dit heeft haar nooit tegengehouden om haar passie achterna te gaan. Op de Paralympische Spelen van 2016 haalde ze brons voor kogelstoten en voor minder gaat ze sindsdien dan ook niet meer op. Lara vertelt aan Eva en Wilfred hoe zij omgaat met de meningen van anderen en waarom ze haar beperking niet zou willen ruilen. Beluister aflevering #17 of bekijk hieronder de video:

#16 Dianne Vugts

Dianne Vugts noemt zichzelf aanjaagster en ervaringsdeskundige. In deze aflevering vertelt ze over haar ervaringen die haar die rol hebben gegeven. Een val in de badkamer had haar hele leven op de kop gezet. Ze kreeg daarna chronische pijn en leed aan een diepe depressie. Daarom besloot ze zelf haar been te laten amputeren. Na die amputatie vond ze de lust in het leven terug en ging ze een langdurig gevecht met de bureaucratie aan om een sportprothese te krijgen. Kortom: een inspirerend en herkenbaar verhaal voor velen! Beluister aflevering #16 of bekijk de video:

#15 Sophie-Anne Onland

Sophie-Anne is geboren met een 25 centimeter korter linkerbeen. Sophie-Anne is een echte powervrouw, heeft onlangs met haar lezing de TedxAmsterdamWomen’s Talent Night gewonnen en gelooft er behoorlijk in dat vrouwen hun flaws beter mogen laten zien om zo het schoonheidsbeeld voor vrouwen te versterken. Met haar lezingen hoopt Sophie-Anne meerdere mensen, vooral vrouwen, te helpen accepteren wie ze zijn. Niemand is perfect en iedereen heeft een rugzakje, zichtbaar of onzichtbaar. Luister in aflevering #15 hoe zij het positieve pad vond. Of bekijk hier de video:

#14 Hein Noortman

Wat een verhaal vertelde Hein Noortman in de podcast…Door een val in een klimhal eind 2016 raakte Hein zwaargewond. Na een coma van vijf weken wordt hij wakker en is hij, naast een volledig verbrijzeld gezicht, blind. Volgens de artsen zal Hein ook niet meer kunnen lopen, maar hier denkt hij zelf anders over. In de podcast vertelt hij over de nieuwe avonturen die hij nu als blinde klimmer van plan is te gaan maken. Beluister aflevering 14 of bekijk de video hieronder:

Eerder dit jaar hadden we ook podcastafleveringen met Reni de Boer, Edwin de Wolf en Elvira Stinissen. Het complete overzicht van alle afleveringen van de ONBEPERKT-podcast vind je hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: