Direct door naar content
Patrick motiveert je om gezonde stap te zetten afbeelding nieuwsbericht

Patrick motiveert je om gezonde stap te zetten

09 februari 2023

Dat een gezonde leefstijl belangrijk is, hoor je waarschijnlijk best vaak tegenwoordig. Dit heeft alles te maken met gezonde gewoontes rond voeding, beweging en je mentale balans. Het veranderen van een leefpatroon op die gebieden kan best lastig zijn, zeker als je door een beperking of chronische aandoening niet zomaar aan alles mee kunt doen. Patrick Renkema kan als ervaringsdeskundige bij Healthy Habits Coaching (een programma van Stichting Special Heroes Nederland) je helpen bij het zetten van de eerste stappen naar gezonde gewoontes.

Patrick zet zich in om sporten voor mensen met een beperking meer beschikbaar en meer bekend te maken. Zelf doet hij veel aan handbiken en golf in zijn paragolfer. Een gezonde leefstijl vindt hij zelf ook erg belangrijk. “Het zorgt er niet alleen voor dat ik, door het vele zitten, niet te zwaar wordt. Het zorgt er ook voor dat ik beter in mijn vel zit en zelfs minder medicijnen gebruik. Ik sport, omdat het mij helpt minder aan de pijn te denken, om onder de mensen te zijn en om lichamelijk en geestelijk sterker te worden.”

Volgende stap

Patrick gaat als ervaringsdeskundige bij Healthy Habits Coaching mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte ondersteunen bij een gezonder leven. Hij kijkt er naar uit om mensen te helpen de eerste stap te zetten. Daarbij kan Patrick van zijn eigen ervaringen gebruikmaken. “Door een complicatie bij een operatie zijn de zenuwen die mijn been aansturen niet meer werkend. Hierdoor ervaar ik de hele dag pijn en zit lopen er niet meer in. Toen ik mijn laatste gesprek had na het drukke programma bij het revalidatiecentrum viel ik in een diep gat, maar ik heb hier een hoop van geleerd. Ik wil deze kennis graag overbrengen en laten zien wat je zelf allemaal kan bereiken door gezonder te leven, te sporten en te slapen. Ik wil graag mensen helpen die een volgende stap willen nemen, maar die nog niet goed weten hoe dit te doen.”

"Ik wil graag mensen helpen die een volgende stap willen nemen, maar die nog niet goed weten hoe dit te doen"

Patrick Renkema

Motiveren

Via Healthy Habits Coaching kun je met een lichamelijke beperking of chronische ziekte online of telefonisch hulp van (ervaringsdeskundige) vrijwilligers krijgen op het gebied van gezonde leefstijl. Het doel van dit traject is vooral je te motiveren stappen te zetten richting een actieve en gezonde leefstijl. Het is op die manier een aanvullend aanbod op revalidatie of een adviestraject in het Beweeg- en Sport- of Leefstijlloket en is kosteloos voor de deelnemers.

Kun jij wel zo’n extra zetje van Patrick of een van de vijf andere coaches gebruiken? Je kunt je aanmelden via Healthy Habits coaching.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: