Direct door naar content
Dit is waarom sport in de buitenlucht goed voor jou is afbeelding nieuwsbericht

Dit is waarom sport in de buitenlucht goed voor jou is

14 mei 2023

Nu het weer eindelijk weer wat beter wordt, is het ook aantrekkelijk om buiten te gaan sporten. Dat is niet alleen heel erg lekker, er zijn genoeg redenen waarom dit ook nog eens heel erg goed voor je is. We zetten die redenen even onder elkaar zodat je zonder twijfel naar buiten stapt.  

Altijd dichtbij en gratis!

Buiten is altijd dichtbij: je hoeft maar de deur uit te stappen en je bent al in een hele grote onoverdekte sportschool. Op deze manier kost sporten ook minder tijd, want je kunt gelijk beginnen met wandelen, hardlopen of fietsen. Dat hoeft natuurlijk niet in je eentje: nog leuker is als je het met je buurman, vriend/in of een familielid doet! Het ritje naar de sportschool kun je overslaan en het sporten is ook nog gratis!

In de natuur

Als je buiten kunt sporten dan heb je ook nog eens het voordeel dat je in de natuur bent. Dat zorgt voor extra ontspanning, ook al ben je met sport natuurlijk met een inspanning bezig. Uit onderzoeken is ook gebleken dat actief zijn in de natuur zorgt dat je humeur verbetert en dat je je daarna beter kunt concentreren.

Minder stress

Natuur heeft ook als belangrijk voordeel dat het stressverlagend werkt. Je kunt even al je gedachten van werk en thuis van je afzetten en dat zorgt uiteindelijk voor een lagere bloeddruk en minder negatieve gedachten.

Zonlicht!

Zeg je buiten dan zeg je zonlicht. We zijn natuurlijk wel mooiweer sporters… Zonlicht is ook een belangrijke reden om naar buiten te gaan, want daardoor maak je lichaam weer vitamine D aan. Dat heb je hard nodig voor je weerstand en sterke botten. Teveel zonlicht is natuurlijk niet goed: dus vergeet je niet in te smeren!

Beter slapen

De frisse lucht die je in ademt tijdens het buiten sport heeft ook een belangrijke effect: dat zorgt namelijk dat je beter kunt slapen. Zeker als je vaak last hebt van slapeloosheid zul je merken dat regelmatig bewegen in de buitenlucht helpt bij het in slaap vallen en uiteindelijk is je slaapkwaliteit ook omhoog.

Doe een workout buiten

Als je nu denkt: ik wil wel naar buiten, maar wat moet ik doen? Dan kun je natuurlijk zeker denken aan wandelen, fietsen, hardlopen. Maar je kunt ook een workout in het park doen met een aantal oefeningen die bij jouw beperking passen. In de Uniek Sporten Thuis app staan genoeg video’s voor een leuke workout die je ook buiten kunt doen. Dus waar wacht je op: naar buiten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: