Direct door naar content
Sport van de Week: badminton! afbeelding nieuwsbericht

Sport van de Week: badminton!

14 december 2023

Zoek jij een sport om fit te blijven en nieuwe sociale contacten op te doen? In de Sportzoeker vind je het complete aanbod met maar liefst 135 verschillende sporten voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Om het zoeken wat makkelijker te maken lichten we regelmatig een sport uit. Deze week is dat: badminton!

Als je een gezellige sport zoekt dan zit je bij badminton zeker goed. Het is echt een sport die je samen doet, want zonder tegenspeler kun je de shuttle natuurlijk niet heen en weer spelen. Verwacht tijdens het spelen nu ook weer niet een theekransje. Badminton behoort namelijk tot de snelste racketsporten. Om de lichte shuttle door de lucht te horen zoeven hoef je vaak maar een klein tikje te geven. Als de shuttle terug jouw kant op komt, moet je goed opletten om hem weer terug te spelen. Al die dingen samen maakt dat je bij deze sport werkt aan je reactiesnelheid, kracht en balans.

Staand of zittend

Wat vooral zo leuk is aan badminton is dat het op allerlei manieren mogelijk is. Om te beginnen is staand een goede optie als je een arm mist of een beenprothese draagt. Balans zal dan zeker een aandachtspunt zijn bij het lopen, springen en het slaan. Bij de badmintonclubs in de Sportzoeker heb je een grote kans op trainers die hier verstand van hebben en jou op weg kunnen helpen.

Zitbadminton vraagt een kleine aanpassing bij de training omdat het net wat lager wordt gezet. Op die manier kun jij vanaf de grond ook een leren hoe je een mooie smash maakt. Deze vorm van badminton lijkt in veel opzichten op zitvolleybal.

Rolstoelbadminton

Bij rolstoelbadminton speel je op dezelfde nethoogte als lopende spelers: 1.50 meter. Jouw sportrolstoel maakt het natuurlijk tot een heel ander spelletje. Als je leert badmintonnen is het rollen en de racketvoering het belangrijkste wat je moet leren. En dan vooral de combinatie van die twee. Je rolt met twee handen, maar je hebt in één van die twee handen ook nog je racket vast.

Hulpmiddel nodig?

Denk jij nu: leuk rolstoelbadminton, maar ik heb geen sportrolstoel? Geen paniek! Daar hebben we met Uniek Sporten Uitleen dé perfecte oplossing voor. Met deze service die we samen met Welzorg aanbieden kun je namelijk een periode een hulpmiddel zoals een sportrolstoel uitproberen om te kijken of bijvoorbeeld badminton bij je past. En ben je enthousiast dan helpen we je ook met advies en de financiering van een eigen hulpmiddel als dat nodig is.

Esther van Dam kon via Uitleen een rolstoel voor badminton proberen. Dat was voor haar een mooie oplossing omdat ze door een aangeboren hartafwijking niet zo lang achter elkaar kan staan. In deze video vertelt ze haar verhaal en leggen we ook uit deze service werkt.

Wil je net als Esther een sportrolstoel uitproberen voor een sport als badminton? Kijk dan bij Uitleen voor de mogelijkheden. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: