Direct door naar content
Sport van de Week: kickboksen afbeelding nieuwsbericht

Sport van de Week: kickboksen

01 februari 2024

Zoek jij een passende sport bij jouw beperking of chronische aandoening? Dan is het goed om te weten dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. In de Sportzoeker vind je het complete aanbod met 135 sporten. Daar zitten ook sporten tussen die je misschien niet had verwacht. Wij lichten die sporten graag uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de sport van deze week: kickboksen!

Bij kickboksen denk je vast gelijk aan een stoere sport met kampioenen als Rico Verhoeven en dat dit misschien heel ver van jou af staat. Maar op steeds meer plekken in Nederland wordt het tegendeel bewezen! Deze vechtsport kan namelijk met allerlei beperkingen heel erg leuk zijn.

Voordelen

Kickboksen heet dan een vechtsport, maar echt vechten doen je niet in zo’n les. Je bent vooral bezig met technieken als stoten en trappen tegen bokszakken. Doordat je zowel met je handen als je benen bezig bent train je je hele lichaam. Dat zorgt dat je je conditie, kracht en coördinatie verbetert. Het kan fysiek uitdagend zijn, maar het trappen en stoten kan ook een heerlijke uitlaatklep zijn. En dat zorgt weer dat kickboksen jou een goede boost aan je zelfvertrouwen geeft!

Welke beperkingen?

Steeds meer kickboksscholen zien dat deze gave sport ook heel goed kan met een beperking en bieden daarom speciale lessen of workshops aan. Soms is dat in een gemengde groep, maar het kan ook voor specifieke groepen. Sherida Biesma van Legendary Sports vertelde bijvoorbeeld eerder wat zij ziet dat haar kickbokslessen doen met kinderen met een verstandelijke beperking: “Het geeft een stuk weerbaarheid en dat geeft een kind ook meer zelfvertrouwen. Het is het trainen van de fijne en grove motoriek: het zit er allemaal in.”

Laat je niet tegenhouden!

Kickboksen kan verder ook met een lichamelijke beperking, een visuele beperking of als je doof of slechthorend bent. Als je zin hebt om even lekker op een bokszak te gaan trappen of stoten dan moet je je dus zeker niet door je beperking laten tegenhouden, want dat kan gewoon!

Wil je meer weten over deze sport? Ga dan naar de pagina over kickboksen voor alle informatie en een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: