Direct door naar content
G-gym is voor kinderen niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam afbeelding nieuwsbericht

G-gym is voor kinderen niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam

05 december 2021

Rent en springt jouw kind graag door de huiskamer? Dan is G-gym misschien wel de geschikte sport voor je zoon of dochter. Bij G-gym kunnen kinderen met een verstandelijke beperking in een grote gymzaal helemaal los gaan en vooral: heel veel plezier maken.

G-gym is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking

Plezier staat voorop in deze lessen, maar je kind leert ongemerkt ook veel. Kinderen werken namelijk met allerlei spelletjes aan hun motorische beperking, zonder ze het gevoel te geven dat ze iets moeten oefenen.

De kinderen leren zo ook steeds weer iets nieuws

Je zal zien dat als je kind bijvoorbeeld een koprol kan doen dat dat voor extra zelfvertrouwen zorgt. Dat zorgt dus voor veel lachende gezichten! Ook belangrijk om te weten: kinderen moeten niks in de les en leren op hun eigen tempo en op hun eigen niveau.

De G-gymles begint vaak met een bewegen op muziek

Daarna komen de hoepels,  ballen, buizen, touwen en toestellen de zaal in en kan er onder deskundige begeleiding lekker worden gespeeld. De kinderen leren in de les springen, klauteren, gooien, vangen en ervaren ook om hun evenwicht te bewaren. Daarbij wordt afgewisseld individueel of met de groep gespeeld, zodat kinderen ook weten hoe het is om met andere kinderen te spelen.

G-gym een perfecte leeromgeving

Misschien durft jouw kind op school of op straat niet mee te doen aan de gymles of een spelletje op straat. Dan is G-gym een perfecte leeromgeving, want daar leren de kinderen met plezier dat ze veel meer kunnen dan ze denken.

Waar is G-gym bij jou in de buurt?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van gymnastiek met een beperking? Kijk dan op de pagina over gymnastiek voor alle informatie en een aanbieder bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: