Direct door naar content
Gespierde jongen met cerebrale parese wordt fitness-instructeur afbeelding nieuwsbericht

Gespierde jongen met cerebrale parese wordt fitness-instructeur

30 april 2018

Luther-Frost Barnes is een jongen met cerebrale parese en hele grote spierballen. Dit jaar haalde hij zijn diploma, en gaat hij als personal trainer aan het werk. Hij leeft met één motto in gedachten: geef nooit op.

Het motto staat geschreven op de shirts waarin hij sport, het is wat hem door een zware fitness-sessie heenhelpt, en het is wat hij andere mensen met een beperking wil vertellen. “Geef nooit op en blijf doorgaan, ook wanneer je niet meer wilt doorgaan,” zegt hij in een interview met ABC News in zijn thuisland Australië.

Luther heeft cerebrale parese. Hij is één van de weinige trainers op de wereld die in een rolstoel zijn diploma om personal trainer te worden heeft gehaald. Hij houdt zijn sessies samen met zijn begeleider Samantha, die de oefeningen die hij zelf niet uit kan voeren voordoet. Hij is van plan om zijn sessies te filmen en op YouTube te zetten, niet alleen om mensen thuis te helpen met hun trainingen, maar ook om andere sporters met een beperking te motiveren.

“Een beperking betekent niet dat je alleen thuis, waar niemand je kan zien, hoeft te sporten. Je hoeft je niet te schamen voor wat je niet kan. Laat ze maar eens zien wat je allemaal wel kan. Je kunt gewoon naar de sportschool gaan. Het voelt heerlijk om fit te zijn. Soms lijkt het heel moeilijk, maar je moet nooit opgeven, want er zijn altijd oefeningen die je wél kan doen,” vertelt hij.

Met zijn video’s wil Luther ook sportscholen en sportschoolbezoekers van over de hele wereld motiveren om fitness beschikbaarder te maken voor mensen met een beperking. Dat betekent vooral de inzet van trainers die een fitnessplan kunnen maken voor mensen met een beperking. 

Ook voor jou is er een geschikte sport die je leuk vindt, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én waarbij je een hoop gezelligheid vindt met mede-sporters. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: