Direct door naar content
Krijg net als Susie (syndroom van Down) plezier in golf!  afbeelding nieuwsbericht

Krijg net als Susie (syndroom van Down) plezier in golf! 

05 juni 2018

Heb jij een verstandelijke beperking en vind je het soms lastig bij sport mee te komen met de rest? Probeer dan net als Susie Doyens golf eens uit. Zij haalt daar al jaren veel plezier uit: lekker dat witte balletje een eind over een strakke grasmat slaan!

Susie (43) heeft het Syndroom van Down. Dat maakte haar ook een beetje verlegen en bang. Ze sprak niet veel omdat ze bang was iets verkeerds te zeggen en dat iedereen haar zou uitlachen. Susie durfde daardoor ook niet naar gezichten te kijken. Ze keek meestal maar naar beneden. "Ik zag vooral schoenen, onder bureaus en in gangen."

Dat veranderde toen ze begon met het spelen van golf. Ze kan zich nog haar eerste golfles herinneren. "De leraar gaf mij een balletje en pakte mijn pols om te laten zien hoe de bal over het gras kan rollen. Omdat ik golf zo leuk vond, kwam ik daarna ook langzaam uit mijn schulp." Door golf maakte ze vrienden op de club en kreeg ze meer zelfvertrouwen. Dat zorgde ook dat ze meer ging praten. Interviews en toespraken voor grote groepen waren zelfs geen probleem voor haar!  Ze vertelt graag waarom ze golf zo leuk vindt.

Golf kan voor jou ook een leuke sport zijn. Waarom? 3 redenen:

  1. Op de golfbaan is het lekker rustig. Vind jij het snel te druk op een sportclub? Daar heb je bij golf veel minder last van, want daar ben je lekker buiten en je hebt er alle ruimte. Met de lucht van vers gemaaid gras ga jij je vast op je gemak voelen.
  2. Gaat voetbal of hockey te snel? Bij golf kun je je concentreren op je eigen slag en hoef je niet op andere spelers te letten. Je speelt golf op je eigen niveau en tempo. Lekker rustig dus!
  3. Gezelligheid. Bij golf ben je niet helemaal alleen, want je krijgt vaak les in een groep. Wel zo gezellig toch! Na afloop kun je vaak ook nog wat drinken in het clubhuis van de golfclub.

Benieuwd naar een golfcentrum bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het aanbod.

Bron: Golfdigest 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling

Thijs van den End: “Maak de sprong in het diepe”

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking