Direct door naar content
De populairste sporten onder sporters met een handicap afbeelding nieuwsbericht

De populairste sporten onder sporters met een handicap

01 september 2018

Wat zijn nu populaire sporten onder sporters met een handicap? Als je zelf op zoek bent naar een sport die bij je past kan die vraag je enorm helpen. Door te kijken wat andere sporters met een vergelijkbare handicap aan sport doen, weet jij ook in welke hoek je kunt zoeken.

Het antwoord op de vraag is: fitness! Dit is onder sporters met een beperking veruit de populairste sport. Daarna komen duursporten als wandelen, fietsen en skeeleren. Dit blijkt uit een groot onderzoek naar sport en bewegen met een beperking of chronische aandoening.

Het kan lastig zijn om geschikte sporten voor handicaps en aandoeningen met elkaar te vergelijken. Het kan daarom handig zijn om ook even te kijken naar populaire sporten bij soortgelijke beperkingen. Daarbij valt op dat fitness bij vele type handicaps (lichamelijk, motorisch, doof, visueel of chronische aandoening) de populairste sport is. Dat is niet vreemd, want fitness kun je op vele verschillende niveaus en manieren beoefenen.

Er zijn ook zeker verschillen te zien per handicap. Wat bijvoorbeeld opvalt onder sporters met een visuele beperking is dat duursporten als hardlopen, fietsen, wandelen en skeeleren bijna net zo populair zijn als fitness. Zwemmen is het minst populair onder deze groep, maar dat zegt niet dat je als je blind bent niet kunt zwemmen. (Lees hier meer over hoe je je hoofd niet hoeft te stoten aan de badrand).

Benieuwd naar waar je deze sporten kunt uitproberen? Bekijk dan hier het sportaanbod bij jou in de buurt. 

Bron: Mulier Instituut

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: