Direct door naar content

Zwemles met een beperking

Om te leren zwemmen begint iedereen met zwemles, met of zonder beperking. Je kunt zwemles op verschillende niveaus doen. Zo kun je helemaal aan het begin beginnen, waarbij je op een rustig tempo eerst kennis maakt met het water en hulpmiddelen gebruikt. Je werkt er uiteindelijk vaak naar toe dat je zelfstandig boven en onder water kunt zwemmen, maar dit hoeft niet het doel te zijn. Je kunt na de basislessen doorgaan en je specialiseren in verschillende zwemtechnieken. Vele zwembaden hebben hulpmiddelen en een tillift waardoor het zwembad voor iedereen toegankelijk is. Zwemmen is een hele fijne sport als je een beperking hebt. In het water ben je namelijk gewichtloos waardoor je je soepel kunt bewegen en spieren kunt trainen waar je normaal bijvoorbeeld moeite mee hebt. Check bij het zwembad altijd even welke mogelijkheden er zijn qua zwemles, vaak kan er meer dan je denkt! Zwemmen is erg goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben..

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor zwemles bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sport zoeken

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ZWEMLES

Koninklijke Nederlandse Zwem Bond

Passie voor zwemmen in baden en in open water, passie voor waterpolo, passie voor schoonspringen, en passie voor synchroonzwemmen. Dat geldt voor de KNZB, de verenigingen en hun leden. Onze ambitie is dat dat ook gaat gelden voor elke Nederlander die kan of wil (leren) zwemmen. Hoe dichter bij het hart, hoe vaker in het water!

Programma van:
Partners: