Direct door naar content

Veelgestelde vragen Thuis

Uniek Sporten Thuis

Op deze pagina beantwoorden we de veelgestelde vragen over Uniek Sporten Thuis. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Het doel van Uniek Sporten Thuis is om mensen met verschillende beperkingen thuis te laten sporten en bewegen. Want wat je beperking ook is, sporten kan altijd. Daarom hebben we vele workouts samengesteld voor én door mensen met uiteenlopende beperkingen. Workouts zijn te doen zonder teveel materiaal, en met producten die je vaak thuis hebt liggen.

Met Uniek Sporten Thuis kan je op een laagdrempelige manier sporten en bewegen in je eigen tempo, en met jouw doel.. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er op de website een groot aantal complete workouts beschikbaar. Deze zijn met zorg samengesteld voor mensen met een lichamelijke, visuele of auditieve beperking. Workouts worden continu uitgebreid. 

Op Uniek Sporten Thuis kan je je daarnaast ook laten inspireren door verhalen en nieuws. Ook kan je badges verdienen.

Voor iedereen die thuis wil sporten en bewegen. Door het zeer grote aantal complete workouts is Uniek Sporten Thuis geschikt voor de beginnende maar ook de gevorderde sporter. De workouts op de site zijn speciaal samengesteld voor mensen in een rolstoel, mensen met verminderde arm- of beenfunctie, met een chronische aandoening en voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Wij bieden geen persoonlijke begeleiding. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je sport en beweegt en de keuzes die je daarin maakt. Bij twijfel is het verstandig om advies in te winnen van een (revalidatie)arts of specialist om daar mee te bepalen wat voor jou de beste manier van sporten en bewegen is.

Indien je gebruik maakt van onze workouts, dien je zelf in te schatten wat je aan kunt. Wij bieden geen persoonlijke begeleiding. Bij het opzetten van je profiel kan je keuzes maken die passen bij jouw situatie. Wijzigt jouw (fysieke) situatie of wil je zwaarder of lichter trainen? Dan kan je in je profiel je voorkeuren wijzigen.

Je kunt gebruik maken van de tips en adviezen via content zoals artikelen, podcasts etc. Je blijft zelf echter altijd verantwoordelijk voor de manier waarop je sport en beweegt en de keuzes die je daarin maakt. Het gebruik maken van de workouts en oefeningen is op eigen risico. Bij (twijfel over) fysieke condities, raden we je altijd aan deskundig advies in te winnen van een (revalidatie)arts of specialist om te bepalen wat voor jou de juiste en haalbare manier van bewegen is.

De oefeningen en workouts zijn heel divers en zijn heel zorgvuldig tot stand gekomen. Als je twijfelt over wat voor jou de beste manier van sporten en bewegen is dan is het verstandig om advies in te winnen van een (revalidatie) arts of specialist.

Door te sporten en bewegen kan je badges verdienen. Maar ook door Uniek Sporten te gebruiken, of door anderen te enthousiasmeren om Uniek Sporten Thuis te gaan gebruiken. Er zijn vele verschillende badges. Het leuke is ook dat wij doorlopend nieuwe badges zullen toevoegen. Het doel is ook om gebruikers via de badges de kans te geven om te winnen, korting te krijgen of kans te maken op leuke prijzen!

Ja, de website is voor iedereen gratis. Uniek Sporten Thuis is gemaakt met behulp van Fonds Gehandicaptensport en partners, Bartiméus Fonds en met behulp van sponsors en donateurs.

Uniek Sporten is dé website voor mensen met een beperking die inspireert en verbindt op het gebied van sport en beweging. Hier vind je een overzicht van welke sporten er zijn en informatie over toegankelijke sportaccommodaties of hoe je bij een sportconsulent in jouw regio terecht kunt voor meer advies. Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat je wilt en eerst een sport wil uitproberen. Dat kan ook. Maak dan gebruik van Uniek Sporten Uitleen. Zoek je financiering of advies bij het aanvragen van een sporthulpmiddel, dan kan je ook bij Uniek Sporten terecht.

Programma van:

Partners: