Direct door naar content
Zo kies je een sport met het Syndroom Down afbeelding nieuwsbericht

Zo kies je een sport met het Syndroom Down

30 april 2019

Als je het Syndroom van Down hebt, zijn sommige dingen voor jou misschien lastiger dan voor een ander. Ook voor jou bestaat een geschikte en vooral leuke sport Sterker nog: voor jou zijn heel veel sporten die je kunt doen in bij gezellige clubs. We helpen je op weg met een aantal sporten. 

Als je een sport gaat kiezen is het goed om te bedenken wat jij leuk vindt om te doen. Wil je eerst eens rustig beginnen met een ontspannen activiteit? Ga dan in het weekend een stuk met je ouders fietsen of wandelen. Dan ben je lekker in de natuur en ben je ook nog goed bezig!

Golf
Bij golf ben je ook lekker in de natuur bezig. Je hebt dan een mooie grasbaan waar je alle tijd hebt om het balletje in de hole te krijgen. De trainers bij golf nemen ook alle tijd voor jou om je een goede ‘swing’ te leren. 

Judo
Vind jij stoeien juist leuk? Dan is judo misschien wel jouw sport! Bij G-judo leer jij te stoeien zonder een ander pijn te doen. Respect en plezier zijn in die lessen het belangrijkste. En van judo krijg je ook nog eens meer zelfvertrouwen! Dat geldt trouwens ook voor andere vechtsporten als boksen waar jij lekker al je energie in kwijt kunt. 

Dans
Misschien ben jij juist veel van de zwierige bewegingen in de huiskamer. Wil jij je een echte ballerina voelen? Dat kan! Ook meer stoere vormen van dans als breakdance of capoeira kun jij gewoon doen! 

Teamsporten
Zoek jij toch meer de gezelligheid van een team? Dan heb je helemaal volop keuze! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen tussen sporten als voetbal, hockey, volleybal. Bij die sporten kun je vaak bij een speciaal groepje meedoen. 

Heb je eenmaal een sport gevonden dan kun je daar steeds beter in worden. En wie weet mag je dan net als de 65 helden die vorige maand naar Abu Dhabi gingen wel naar de Special Olympics World Games!

Benieuwd naar wat voor sporten je nog meer kunt doen? Kijk hier!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: