Direct door naar content
Sport jij deze herfst liever binnen of buiten? afbeelding nieuwsbericht

Sport jij deze herfst liever binnen of buiten?

06 november 2020

In de zomer is het eigenlijk geen vraag, maar nu de herfst is aangebroken twijfel je misschien eerder tussen binnen of buiten sporten. Buiten kun je lekker een frisse neus halen en binnen ben je in een veilige en vooral lekker warme omgeving. Zowel sporten in de buitenlucht als in een sportzaal hebben voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt kiezen wat bij jou past.

Buitensport
Zeker als het rustig herfstweer is kun je deze maand prima naar buiten om te gaan wandelen, fietsen, handbiken of hardlopen. De frisse lucht die je buiten opsnuift brengt allerlei voordelen met zich mee. Van die extra zuurstof krijg je weer meer energie en als het je lukt om overdag te gaan sporten pik je ook nog wat broodnodige zonnestralen mee. Als je een beetje somber bent, dan zul je zien dat je door dat rondje buiten veel opgewekter wordt. Uit onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat sporten in de buitenlucht extra motiverend werkt. Je moet misschien nu even een lange broek en een jasje aantrekken tegen de wind, maar dan kun je zo lekker je zelf even uitlaten. 

Binnensport
Natuurlijk zijn er ook redenen om nu binnen te gaan sporten. Misschien heb jij het snel koud of sport je gewoon liever binnen. Daar is niks mis mee! Het is ook veel gemakkelijker: je hoeft niet na te denken welke kleding je aantrekt, want in een sportschool of sporthal kun je altijd in een aangename temperatuur sporten. Misschien durf jij met corona niet te veel in de buurt van anderen te sporten. Dan is het goed om thuis wat te blijven bewegen. Zo blijf je deze coronaperiode gewoon fit en gezond. Daar hoef je dan ook niet de deur voor uit. Bij ‘Ik beweeg Uniek’ hebben we allerlei workouts voor je verzameld die je in de huiskamer kunt doen. Aan de slag dus! Let op, binnen sporten bij een sportschool kan vanwege corona alleen individueel. In grotere groepen sporten is helaas nu nog niet mogelijk.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: