Direct door naar content
Financiële hulp bij aangepast sportaanbod afbeelding nieuwsbericht

Financiële hulp bij aangepast sportaanbod

23 augustus 2022

Zit jij bij een (sport)vereniging of stichting zonder winstoogmerk en hebben jullie financiële ondersteuning nodig om bijvoorbeeld een G-voetbaltoernooi of een wedstrijd voor golfers met een beperking te organiseren? Dan kan Uniek Sporten Crowdfunding je hierbij helpen.

Uniek Sporten Crowdfunding ondersteunt initiatieven die sporten en bewegen voor mensen met een beperking bevorderen. Via dit platform kun je eenvoudig een eigen crowdfundingcampagne starten én begin je direct goed, want projecten in de provincie Zuid-Holland die financiële ondersteuning aanvragen voor het organiseren van een evenement
of toernooi voor sporters met een beperking, ontvangen bij de start al 75 % van het benodigde bedrag.

Video met uitleg   
Bekijk de algemene video met uitleg via deze link. Let op verenigingen in de provincie Zuid-Holland ontvangen geen 40% maar 75%!

Project indienen  
In drie eenvoudige stappen kun je jouw aanvraag indienen. Binnen 5 werkdagen ontvang je
een reactie en als jouw project voldoet aan onze richtlijnen, zetten we het direct online. Klik hier

Toolkit
Geen ervaring met crowdfunding? De Uniek Sporten medewerker geeft advies en begeleid je bij het proces. Klik hier voor informatie over de koolkit

Matchfunder
Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport zijn matchfunders van Uniek Sporten Crowdfunding. Klik hier voor meer informatie 

Richtlijnen
Om in aanmerking te komen hanteren we een aantal richtlijnen. Klik hier voor richtlijnen Voor meer informatie over de richtlijnen van de Provicie Zuid-Holland neem contact op met de Uniek Sporten medewerker via crowdfunding@unieksporten.nl.

Voordelen van Uniek Sporten Crowdfunding:

  • Je maakt een vliegende start omdat je 75% van het benodigde bedrag direct al binnen hebt.
  • Het is gratis en de aanvraag is in 3 stappen snel en eenvoudig ingediend.
  • We bieden ondersteuning, geven tips en maken er samen een succes van! Zo hadden we het afgelopen jaar een slagingspercentage van maar liefst 95%! De meeste verenigingen hebben het bedrag binnen twee weken al binnen!

Belangrijkste spelregels:

  • De aanvraag moet passen binnen de opgestelde richtlijnen.
  • Na goedkeuring krijgt jouw project 35 dagen de tijd om het beoogde bedrag op te halen.
  • Na goedkeuring ontvangt jouw project 75% van het benodigde bedrag van de Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport.
  • Het geld dat je hebt opgehaald met jouw project staat binnen vijf werkdagen op de rekening van de (sport)vereniging of stichting.

Provincie Zuid-Holland matchfunder
Bewegen is essentieel voor onze gezondheid en ons welzijn. Maar als je een beperking hebt, is bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Daarom slaan de Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport de handen ineen om laagdrempelig sporten en bewegen mogelijk te maken.

Dien nu je aanvraag in
Ben je enthousiast geworden? Dien dan hier direct je aanvraag in. Heb je na het lezen van dit document vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Uniek Sporten via crowdfunding@unieksporten.nl. Het is een unieke regeling voor sportaanbieders uit Zuid-Holland die een evenement of toernooi (gaan) organiseren. De aanvraag kan tot eind van 2022 ingediend worden en het evenement mag nog in het eerste half jaar van 2023 plaatsvinden. Hier de link naar het persbericht.

Deze crowdfunding wordt mede mogelijk gemaakt door:
Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met Uniek Sporten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: