Direct door naar content
Ga jij mee op skireis met Skimaatjes? afbeelding nieuwsbericht

Ga jij mee op skireis met Skimaatjes?

29 augustus 2022

Het is nog volop zomer, maar voor je het weet kun je al aan de winter denken. En dat betekent: skiën! Heb jij altijd al gedroomd van een wintersportvakantie, maar is dat door jouw beperking lastig te regelen? Dan biedt Stichting Skimaatjes voor jou de oplossing. Zij zijn letterlijk jouw maatje, want zij organiseren een actieve skireis waar jij door de goede ondersteuning ook een week heerlijk kunt genieten van de sneeuw!

Stichting Skimaatjes organiseert de actieve skireis voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel / beschadiging. Zij willen graag een skimaatje zijn voor mensen die door welke omstandigheden dan ook het net niet alleen kunnen, maar wel graag op wintersport willen om actief te skiën of te snowboarden. Je kunt tijdens deze week één-op-één ondersteuning verwachten van een van de maatjes. Tijdens de week wordt gezorgd voor structuur, maar ook vrijheid. Je krijgt zo de kans jezelf sportief uit te dagen, zonder over je grens te gaan.

Wat kun je verwachten?

Met de Skimaatjes skireis ga je van zaterdag 28 januari tot en met zaterdag 4 februari 2023 op reis naar het skigebied Gitschberg Jochtal in Zuid-Tirol, Italië. Overdag overleg je met je begeleider de afdalingen die jullie samen gaan maken. Genoeg keuze uit 55 kilometer pistes van wisselende niveaus en met verschillende uitdagingen. Van de organisatie hoor je tijdig waar de koffie voor je klaarstaat en er gezamenlijk geluncht kan worden. Rond een uur of 16:00 zijn we weer in het hotel en is het tijd om te ontspannen. Na een heerlijk gezamenlijk diner is er een afwisselend avondprogramma tot 22.00 uur.

Verblijf

Je verblijft in het dorp Rodeneck in Landhotel Gasthof Zum Löwen. Gaby en Hubert Amort runnen samen met hun dochters dit gezellige familiehotel. Het hotel bestaat al 50 jaar en is een waar begrip in Rodeneck. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan voor meer info en inschrijven naar: www.skimaatjes.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: