Direct door naar content
Probeer nu een vastframe handbike met Uitleen! afbeelding nieuwsbericht

Probeer nu een vastframe handbike met Uitleen!

15 december 2022

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige service om een sporthulpmiddel uit te proberen zoals een vastframe handbike. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is. Hieronder lees je waarom een vastframe handbike een ideaal hulpmiddel is om met sport te beginnen.

Bij Uniek Sporten Uitleen krijg je de mogelijkheid om vier maanden een hulpmiddel uit te proberen. Op die manier kun je eenvoudig je eerste stappen zetten in je nieuwe aangepaste sport. Als je een aanvraag doet wordt contact met je opgenomen en worden je wensen en mogelijkheden doorgenomen. Het kan dan bijvoorbeeld dat een vastframe handbike voor jou de perfecte match is!

Vastframe handbike

Wil jij lekker lekker sportief fietsen of wielrennen in de buitenlucht met familie of vrienden, de bossen in, de polders door, jezelf vrij als een vogel voelen? Dan is deze handbike voor jou de ideale fiets voor rondjes in de buurt of een mooie toertocht. Anders dan bij een aankoppelhandbike lig je in deze handbike. Je eigen rolstoel heb je dus niet nodig. Wat wel hetzelfde is: trappen doe je met je handen!

Snelheid voelen

Job Tichelman uit Amsterdam maakte al gebruik van een aankoppelbike als stadsfiets. Hij wilde ook wel eens weer wat meer snelheid voelen, zoals hij dat in zijn jeugd kende van het wheelen. Via Uniek Sporten Uitleen kon hij een handbike proberen. Job merkte gelijk verschil. “Ik schoot echt weg. Het ging ontzettend snel. Veel sneller dan zo’n aankoppelfiets natuurlijk. Je zit veel lager dus je hebt ook een ander perspectief op alles. Je moet ook goed opletten, want auto’s zien je niet goed. Een vlaggetje is wel echt een must.” De beweging die hij met zijn armen moet maken voelde hetzelfde als bij zijn aankoppelbike. “Het is gewoon die trappers naar voren duwen. Je hoeft geen evenwicht te bewaren. Het is in principe gewoon gaan liggen en trappen", vertelt hij in dit interview

‘Prettige toevoeging’

De uitleenservice van Uniek Sporten was voor Job een mooie kans om een handbike uit te proberen. “Ik denk nu: ik had dit eerder moeten doen. Ik vind het een hele prettige toevoeging aan mijn leven.” Door die uitleenperiode van vier maanden was hij zo enthousiast geworden dat hij besloot zich te gaan oriënteren op de aanschaf van een eigen handbike.

Wil jij nu ook net als Job de snelheid van een vastframe handbike ervaren? Probeer het dan gewoon een periode uit! Ga daarom nu naar Uniek Sporten Uitleen en kijk naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

Op de foto boven: Job Tichelman in zijn leen handbike. Foto: Gemeente Amsterdam | Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: