Direct door naar content
Padellen met een verstandelijke beperking! afbeelding nieuwsbericht

Padellen met een verstandelijke beperking!

13 februari 2023

Padel is een razend populaire sport op het moment. Deze snelle racketsport is natuurlijk ook heel erg leuk als je een verstandelijke beperking hebt. Een mooie kans om kennis te maken met deze sport is zaterdag 18 februari tijdens het evenement ‘padellen met een buddy’ in Amstelveen. Je krijgt dan een eerste instructie en je kunt gelijk al een klein toernooitje spelen.

De sport padel wordt in Nederland op steeds meer plekken gespeeld. Je zou het kort kunnen samenvatten als een kruising tussen tennis en squash. Het grote verschil met tennis is dat je de wanden ook mag gebruiken om de bal te spelen. Wat extra leuk is aan padel: je speelt het in teams van twee. Dit dubbelen maakt padel natuurlijk helemaal gezellig.

Eerste uitleg

Ook voor sporters met een beperking ontstaan steeds meer mogelijkheden in padel. Daar is het evenement ‘Padellen met een buddy’ bij Padel Mate Club in Amstelveen een goed voorbeeld van. Deze activiteit is bedoeld als introductie op deze leuke sport. Ervaren instructeurs geven je dan een eerste uitleg van de spelregels en vooral ook de basisbewegingen.  

Snelheid eruit

Om padel voor jou nog toegankelijker te maken, worden de regels worden voor jou iets aangepast. “Padel is een snelle sport, waardoor het voor de deelnemers wat lastig kan zijn, daarom hebben wij ervoor gekozen om de snelheid eruit te halen door onder andere de bal zo vaak als nodig te laten stuiteren”, legt Maaike Boelen van de organisatie uit. Ook als je nog nooit aan padel hebt gedaan kun je dus meedoen.

Met je eigen buddy

Om het echte ‘padel-gevoel’ te krijgen speel je tijdens de introductieles ook samen met een buddy. Je kunt daar iedereen meenemen waar jij graag mee samen wil spelen: een vriend/vriendin, ouder, broer of zus. Heb je geen buddy? Geen probleem. Vanuit de organisatie zijn ook meerdere ervaren spelers aanwezig die graag met jou een balletje slaan.

De kosten voor ‘Padellen met een buddy’ zijn 6,50 (inclusief huur van materiaal). Om je aan te melden kun je een mailtje sturen naar: info@padelmateclub.nl.

Bron: Amstelveensnieuwsblad.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: