Direct door naar content
7 mooie gesprekken in de ONBEPERKT podcast afbeelding nieuwsbericht

7 mooie gesprekken in de ONBEPERKT podcast

24 juli 2023

Tijdens de vakantie heb je eindelijk tijd om die lijst met onbeluisterde podcasts door te scrollen. Lekker in een luie stoel bij het zwembad of misschien al tijdens de vlieg- trein-, of autoreis naar je vakantiebestemming toe. Uit onze ONBEPERKT podcast hebben we 7 mooie gesprekken uitgekozen die niet mogen ontbreken op jouw luisterlijst.

ONBEPERKT is een podcast waarin bekende en onbekende mensen vertellen over het overwinnen van hun beperking. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Eva Eikhout en Marcel Maijer (voorheen Wilfred Genee) een gast en praten ze over de balans tussen beperking en talent.

Sophie Anne Onland

Sophie-Anne is crossfitliefhebber en vooral een enorme powervrouw! Zij is geboren met een 25 centimeter korter linkerbeen en draagt daarom ook een beenprothese. Daar had ze eerst nog moeite mee, maar nu ziet ze haar been vooral als een functioneel hulpmiddel waar ze veel profijt van heeft. De acceptatie van die prothese heeft haar als het ware bevrijd. Eindelijk kon ze zichzelf zijn. Dat gevoel van vrijheid wil ze ook overbrengen in haar lezingen. Niemand is perfect en iedereen heeft een rugzakje, zichtbaar of onzichtbaar. Luister in aflevering #15 hoe zij het positieve pad vond. Of bekijk hier de video:

Dianne Vugts

Dianne Vugts noemt zichzelf aanjaagster en ervaringsdeskundige. In deze aflevering vertelt ze over haar ervaringen die haar die rol hebben gegeven. Een val in de badkamer heeft haar hele leven op de kop gezet. Ze kreeg daarna chronische pijn en leed aan een diepe depressie. Daarom besloot ze zelf haar been te laten amputeren. Na die amputatie vond ze de lust in het leven terug en ging ze een langdurig gevecht met de bureaucratie aan om een sportprothese te krijgen. Kortom: een inspirerend en herkenbaar verhaal voor velen! Beluister aflevering #16 of bekijk de video:

Lara Baars

Para-atlete Lara Baars is geboren met een groeistoornis waardoor ze niet langer is dan 1,24 meter. Maar dit heeft haar nooit tegengehouden om haar passie achterna te gaan. Op de Paralympische Spelen van 2016 haalde ze brons voor kogelstoten en voor minder gaat ze sindsdien dan ook niet meer op. Lara vertelt aan Eva en Wilfred hoe zij omgaat met de meningen van anderen en waarom ze haar beperking niet zou willen ruilen. Beluister aflevering #17 of bekijk hieronder de video:

Dennis van Warmendam

Dennis van Warmendam is professioneel hockeyer. Een onduidelijke blessure aan zijn arm belemmerde hem in zijn carrière. Hij werd geopereerd maar de pijn bleef. Met een opgezwollen arm bleef Dennis stug hockeyen. Tot het écht niet meer ging. Toen werd de oorzaak gevonden: hij bleek kanker te hebben. Amputatie van zijn arm leek de enige optie, maar dat was voor de 23-jarige hockeyer een wel erg ingrijpende operatie. Na lang zoeken en veel mislukte behandelingen, was er één dokter die een andere oplossing voor ogen zag. Het bleek het begin van de ommekeer. Hoe Dennis omging met zijn medische traject, risico’s bleef nemen en weer topsporter werd, hoor je in aflevering 18 van de ONBEPERKT podcast. Of bekijk de video:

Willem Hooft

Het verhaal van kitesurfer Willem Hooft gaat over omgaan met ups en downs na een zwaar ongeluk en vooral hoe je weer nieuwe dromen in vervulling kan laten gaan. Hij liep door een zwaar motorongeluk een dwarslaesie op. Dat zette zijn leven in een keer op zijn kop. Al tijdens zijn revalidatie ging hij op zoek naar manieren om weer te kunnen kitesurfen. Met hulp van vrienden en experts lukte het hem die droom waar te maken. Nu reist hij de hele wereld over als professioneel kitesurfer en helpt hij anderen ook om met een beperking te gaan kitesurfen. Het gesprek wat Eva en Marcel met Willem hadden is daarom echt een aanrader! Luister aflevering 19 van de ONBEPERKT podcast of bekijk de video:

Marc van der Kuilen

Marc van der Kuilen werd in 2006 als militair uitgezonden naar Afghanistan. Twee jaar later ging het mis tijdens een gevechtsoperatie in een vuurgevecht. De schade was zo erg, dat zijn beide benen geamputeerd moesten worden. Die ingrijpende operatie liet hem realiseren dat het leven evengoed nog veel waard kan zijn. Dat ontdekte hij helemaal toen hij zich na een lange revalidatie aanmeldde bij een basketbalploeg voor mensen in een rolstoel. Dit werd zijn grote passie. In 2016 ging hij zelfs met zijn ploeg naar de paralympische spelen in Rio de Janeiro. Een absolute droom die uitkwam. Hoe Mark van een gewond militair naar topsporter ging, hoor je in aflevering 20 van ONBEPERKT. Of bekijk de video:

Elinanne Speksnijder

Elianne is rolstoelmodel, danser en ze noemt zichzelf levenskusntenaar. Ze heeft een lange weg moeten afleggen om daar te komen. Ze kwam in een rolstoel door de ziekte van Lyme, maar het duurde tien jaar voordat die ziekte werd gediagnosticeerd. Al die jaren werd Elianne niet serieus genomen. Al die onzekerheid en verwijten leidde er zelfs toe dat ze door anorexia in een kliniek moest worden behandeld. Ondanks alles heeft Elianne mooie dingen bereikt in haar leven. Hoe Elianne met haar lange traject omging, zich omtoverde tot model en kracht uit haar ziekte haalt, hoor je in aflevering 21 van de ONBEPERKT podcast. Of bekijk de video: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: